HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

JUDIT SIMMS

Firma noastra se ocupa de Imigratie, sponsorizari, humanitarian & compasionate cases, maple leaf card, refugiati, divorturi, small claim court landlord and tenant, real estate closing, insurance claim, bankrupcy, testamente si power of attorney, consultanta, invitatii, legalizari, procuri, traduceri
Inainte de a decide sunati-ne, oferim preturi competitive
Oportunitate noua de a emigra in Canada prin 
PROVINCIAL NOMINEE
PROGRAM
(905) 737-9747

Lidera opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaia și-a reiterat marţi acuzațiile că autoritățile din Belarus au torturat sute de protestatari trimiși la īnchisoare, relatează DPA.

"Este folosită tortura pentru a reduce la tăcere īntreaga ţară", a spus Tihanovskaia īntr-un discurs susţinut īn Polonia, ţară membră a UE care se īnvecinează cu Belarus.

Peste 7.000 de protestatari au fost reţinuţi de la contestatele alegeri prezidenţiale din Belarus de la 9 august, cānd Tihanovskaia a ieşit pe locul al doilea, conform rezultatelor oficiale controversate ale scrutinului.

Uniunea Europeană a condamnat alegerile şi a spus că nu au fost libere şi corecte şi l-a acuzat pe liderul autoritar Aleksandr Lukaşenko, la putere de 25 de ani, de suprimarea violentă a criticilor.

ONU a anunţat că a primit informaţii că cel puţin 400 de protestatari īnchişi au fost torturaţi sau supuşi altor forme de abuz īn timpul arestului.

Protestatarii din Belarus au dat dovadă "de un eroism incredibil īn fiecare zi din ultimele două luni", a declarat Tihanovskaia īntr-un discurs la Colegiul Europei din Varşovia.

"Rezultatele anunţate ale alegerilor nu au nimic īn comun cu realitatea", a subliniat ea.

Controversatul rezultat oficial al alegerilor l-a declarat īnvingător cu 80% din voturi pe Lukaşenko. Īnsă susţinătorii opozantei afirmă că ea a fost adevărata cāştigătoare.

UE a refuzat să recunoască legitimitatea actualului mandat al lui Lukaşenko. El a fost īnvestit pentru al şaselea mandat consecutiv luna trecută, īn cadrul unei ceremonii care nu a fost anunţată īn prealabil şi care a declanşat noi proteste īn masă.

Tihanovskaia a spus īn discursul său că īn cazul īn care Lukaşenko ar fi cāştigat cu adevărat alegerile la o aşa mare diferenţă, atunci nu ar fi trebuit să recurgă la o ceremonie de īnvestitură īn secret.

sursa agerpres