HOME   FAPTU' DIVERS 

JUDIT SIMMS

Firma noastra se ocupa de Imigratie, sponsorizari, humanitarian & compasionate cases, maple leaf card, refugiati, divorturi, small claim court landlord and tenant, real estate closing, insurance claim, bankrupcy, testamente si power of attorney, consultanta, invitatii, legalizari, procuri, traduceri
Inainte de a decide sunati-ne, oferim preturi competitive
Oportunitate noua de a emigra in Canada prin 
PROVINCIAL NOMINEE
PROGRAM
(905) 737-9747

Guvernul nipon a declanşat vineri o anchetă īn toate universităţile de medicină ale ţării, după ce au fost descoperite modificări intenţionate de note operate la o facultate din Tokyo pentru a elimina candidatele şi a limita numărul de femei care trec concursurile de admitere, informează AFP.
Ministerul Educaţiei a cerut unui număr de 81 de instituţii private şi publice din Japonia să verifice procedurile lor de admitere, precum şi raportul femei/bărbaţi printre candidaţii admişi.
"Dacă răspunsurile lor nu vor fi considerate acceptabile, vom pune īntrebări suplimentare sau vom īntreprinde vizite acolo", a declarat un purtător de cuvānt al ministerului, adăugānd că rezultatele anchetei vor fi publicate luna viitoare.
Universitatea de medicină din Tokyo a admis săptămāna aceasta că a modificat sistematic notele candidatelor, īn defavoarea acestora, practică ce datează īncă din 2006. Acest lucru se făcea pentru ca femeile să nu reprezinte mai mult de 30% din numărul total de studenţi admişi prin concurs, din motiv că acestea, chiar dacă devin medici, īşi părăsesc ulterior posturile pentru a se căsători şi a avea copii, au justificat surse pentru mass-media locale.
"Această situaţie este extrem de regretabilă", a reacţionat vineri ministrul educaţiei, Yoshimasa Hayashi, cerāndu-le instituţiilor să coopereze maxim posibil.
"Indiferent care este situaţia, femeile nu trebuie discriminate īn mod nejustificat", a denunţat la rāndul său ministrul justiţiei Yoko Kamikawa, citată de agenţia de presă Jiji.
Orele lungi de lucru din arhipelagul nipon şi mentalitatea profund sexistă fac ca multe femei din Japonia să renunţe la cariera lor atunci cānd īşi īntemeiază o familie.AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Mihaela Toth, editor online: Alexandru Cojocaru)