HOME   FAPTU' DIVERS 

JUDIT SIMMS

Firma noastra se ocupa de Imigratie, sponsorizari, humanitarian & compasionate cases, maple leaf card, refugiati, divorturi, small claim court landlord and tenant, real estate closing, insurance claim, bankrupcy, testamente si power of attorney, consultanta, invitatii, legalizari, procuri, traduceri
Inainte de a decide sunati-ne, oferim preturi competitive
Oportunitate noua de a emigra in Canada prin 
PROVINCIAL NOMINEE
PROGRAM
(905) 737-9747

Cetatea Vaticanului - Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului Donald Wuerl, acuzat că a muşamalizat cazuri de abuzuri sexuale comise de preoţi, din funcţia de arhiepiscop de Washington, D.C., a anunţat vineri Vaticanul, citat de DPA.
'Īncă o dată īmi pare rău şi īmi cer iertare pentru orice eroare de judecată comisă īn trecut. Demisia mea este o modalitate de a-mi exprima marea şi statornica mea iubire pentru voi, credincioşii din Washington', a afirmat Wuerl īntr-o declaraţie postată pe site-ul Arhiepiscopiei din Washington.
Anunţul vine īn contextul īn care Wuerl se afla sub o presiune din ce īn ce mai mare de a demisiona după publicarea, īn luna august, a unui raport privind abuzurile comise de un număr de 301 de preoţi pe o perioadă de 70 de ani.
Deşi cardinalul, fost episcop de Pittsburgh īn perioada 1988-2006, nu a fost acuzat de nicio infracţiune, el a fost considerat excesiv de indulgent faţă de preoţii - aflaţi sub păstorirea sa - care au abuzat sexual copii.
Biroul lui Wuerl a publicat o scrisoare īn care suveranul pontif laudă decizia cardinalului. 'Aveţi mijloace suficiente pentru a 'vă justifica' acţiunile şi a distinge ce īnseamnă a muşamaliza infracţiuni sau a nu trata problemele, şi a face unele greşeli. Cu toate acestea, nobleţea dumneavoastră v-a făcut să nu alegeţi acest mod de apărare. De aceasta sunt māndru şi vă mulţumesc', a scris Francisc.
Wuerl, īn vārstă de 78 de ani, este cel de-al doilea cardinal american care demisionează de la conducerea unei arhidioceze īn urma muşamalizării unor abuzuri sexuale, după cardinalul Bernard Law, care a părăsit īn 2002 arhiepiscopia de Boston īn urma unui imens scandal de abuzuri sexuale.
Cu toate acestea, predecesorului lui Wuerl īn funcţia arhiepiscop de Washington, Theodore McCarrick, i-a fost revocat titlul de cardinal de către Papă īn luna iulie, după ce acesta a fost dat īn vileag pentru abuzurile comise asupra unor tineri preoţi şi seminarişti.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bīgu, editor: Mariana Ionescu)