HOME   FAPTU' DIVERS 

NEW WAVE TRAVEL
1075 Bay St. Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO Registration # 1337762

Un suspect a fost arestat īn urma incidentului armat īn care cel puţin patru persoane au fost ucise vineri la Fredericton, capitala provinciei New Brunswick din estul Canadei, a anunţat poliţia locală, citată de AFP şi Reuters.
Printre cele patru victime se află şi doi poliţişti, a precizat sursa citată.
Zona unde a avut loc incidentul a fost īncercuită de forţele de ordine, iar ancheta continuă, a precizat poliţia pe Twitter.
Aceasta a informat anterior că echipaje de poliţie au răspuns la un 'incident īn desfăşurare' pe Brookside Drive, vineri dimineaţă, la ora locală 07.30.
'Locuitorilor li se cere să evite zona şi să rămānă īn case, cu uşile īnchise, pentru a fi īn siguranţă', a mai transmis poliţia pe reţelele sociale.
Brookside este un cartier rezidenţial situat īn apropierea unei mici zone comerciale, īn centrul oraşului Fredericton cu 60.000 de locuitori.
Poliţia a cerut de asemenea populaţiei să nu difuzeze informaţii susceptibile să indice localizarea exactă a incidentului.
Acesta a' făcut cel puţin patru morţi', a menţionat poliţia, fără a da alte detalii despre cauzele sale.
Primele imagini difuzate de postul CBC arătau numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe īncercuind o zonă rezidenţială de case.
'Veşti īngrozitoare vin de la Fredericton', a reacţionat premierul canadian Justin Trudeau pe Twitter. 'Inima mea este alături de toţi cei afectaţi de incidentul armat din această dimineaţă. Urmărim situaţia īndeaproape', a adăugat el.
Īn seara zilei de 22 iulie, un bărbat a deschis focul pe o arteră animată din metropola Toronto, omorānd o tānără de 18 ani şi o fetiţă de 10 ani şi rănind alte 13 persoane.
Atacul de la Toronto a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, dar poliţia a declarat că nu există nicio dovadă care să sprijine revendicarea.AGERPRES/(AS - autor: Irina Cristea, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)