HOME   FAPTU' DIVERS 

NEW WAVE TRAVEL
1075 Bay St. Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO Registration # 1337762

New Delhi - Un indian, disperat că tocmai s-a īnşelat şi a votat cu partidul greşit īn alegerile legislative care se desfăşoară īn prezent īn India, şi-a tăiat degetul arătător cu un satār, informează AFP.
Īntr-un video care a devenit imediat viral pe reţelele de socializare, Pawan Kumar a explicat că a confundat joi, la secţia de votare, simbolurile prezentate pe calculator şi a votat pentru partidul premierului naţionalist Narendra Modi īn locul candidatului rival īn statul său Uttar Pradesh (nord).
Disperat, el s-a īntors acasă şi şi-a tăiat degetul arătător. Deşi voturile sunt electronice īn birourile de vot, degetul arătător al fiecărui alegător este marcat cu cerneală permanentă după ce a votat, astfel īncāt să nu poată să voteze īncă o dată.
Un al doilea video arată satārul pe podea şi pe Kumar alături, ţināndu-şi māna cu un bandaj pe locul degetului lipsă.
'Am vrut să votez pentru elefant şi am mers la floare', a explicat el īn īnregistrarea video.
Floarea de lotus simbolizează partidul aflat la putere, īn timp ce elefantul este acela al unei coaliţii de opoziţie īmpotriva prim-ministrului īn Uttar Pradesh.
Joi a fost a doua zi a alegerilor maraton īn India, care au īnceput la 11 aprilie şi se vor īncheia la 19 mai.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu)