HOME   FAPTU' DIVERS 

VISION TRAVEL
1075 Bay St. Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO Registration # 1337762

Ottawa - Poliţia din provincia canadiană Nova Scotia (est) a demarat o anchetă pentru a afla cum un tort servit la o petrecere şcolară īntr-o localitate din această provincie ar fi ajuns să conţină canabis, informează AFP.    
Royal Canadian Mounted Police (GRC) a precizat că mai mulţi adulţi şi copii s-au simţit rău după ce le-a fost servit 'un tort cu melasă suspectat că ar fi conţinut THC' - ingredientul activ din canabis - la o petrecere şcolară din Eskasoni, Nova Scotia.
'Printre persoanele care au ajuns la spital, unele au fost testate pozitiv pentru THC', a adăugat GRC, adăugānd că secţia sa locală investighează acest incident petrecut la 31 ianuarie.
Mama unei fetiţe īn vārstă de 8 ani a declarat pentru postul CBC că a fost şocată să afle de la medici că fiica ei - care nu se simţea bine - a ingerat THC. Alţi părinţi au avut parte de aceeaşi experienţă neplăcută.
Tortul a fost furnizat de o firmă de catering, iar poliţia investighează īn prezent dacă a fost vorba de o greşeală sau de un act intenţionat, a declarat un purtător de cuvānt al poliţiei pentru CBC.
Şcoala din Eskasoni i-a invitat pe Facebook pe participanţii la petrecere 'afectaţi de acest eveniment regretabil' să consulte un medic dacă este necesar şi să arunce orice māncare pe care ar fi putut-o aduce acasă.
Consumul de canabis a fost legalizat īn Canada īn octombrie 2018, dar vārsta minimă pentru obţinerea acestuia este de 18 ani, cu excepţia Quebecului, unde a fost crescută la 21 de ani.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bīgu, editor: Mariana Ionescu)