WORLD LINE CARGO - Coletarie - Transport

Trimite colete acasa la cele mai mici tarife - Maritim, Aerian, Livrare la domiciliu.

Puncte de colectare pachete in: Toronto, Richmond Hill, Mississauga, Brampton, Kitchener, London, Hamilton, Burlington, Oakville. 1-888-472-8478  - 1-888-GRATIS -8   worldlinecargo.com

HOME  FAPTU' DIVERS 

Dr. Gina Caminschi
Cu deosebita grija tratam oamenii - nu numai disfunctii dentare
Adresa: 918 Dundas St. E, Suite 208, Mississauga
Tel: 905 804-8182

Londra - Finalul anului 2019 a fost unul tumultos pentru familia regală britanică: în timp ce prinţul Andrew a fost forţat să renunţe la îndatoririle publice din cauza prieteniei sale cu finanţistul american Jeffrey Epstein, acuzat că a exploatat sexual mai multe minore pe parcursul mai multor ani, prinţul Philip a fost spitalizat, iar ducii de Sussex, Harry şi Meghan, au ales să îşi petreacă sărbătorile departe de familia regală, alegând Canada drept destinaţie pentru primul Crăciun al micului Archie. De altfel, prinsă între scandalurile care i-au afectat familia şi Brexit-ul care dezbină Marea Britanie, regina a recunoscut în tradiţionalul său discurs de Crăciun că 2019 a fost un an 'cu hopuri', îndemnându-i totodată pe britanici să depăşească diviziunile existente între ei.

Pentru câţiva dintre membrii familiei regale 2019 a fost un an dacă nu dezastruos, cel puţin unul marcat de probleme, care în unele cazuri s-au reflectat puternic asupra imaginii lor publice, conform Reuters şi Press Association.

Regina Elisabeta a II-a

Pentru suverana britanică, 2019 a început cu un accidentul de automobil al prinţului consort Philip, care a încheiat anul cu patru zile de spitalizare. Pe parcursul anului, nepotul ei, prinţul Harry, şi-a exprimat nemulţumirea în public faţă de presiunea mediatică la care a fost expusă soţia sa, în timp ce numele fiul său, prinţul Andrew, a apărut într-un scandal de trafic cu minore. Nu în ultimul rând, regina a fost prinsă în lupta politică care înconjoară Brexit-ul, ceea ce a atras noi apeluri din partea republicanilor cu privire la abolirea monarhiei, o instituţie considerată de aceştia depăşită.

În acest context dificil pentru regină, presa britanică a speculat pe marginea faptului că nici Andrew, nici Harry, nici Meghan nu figurează în fotografiile atent dispuse în fiecare an în jurul reginei Elisabeta a II-a în timpul filmărilor la tradiţionalul ei discurs de Crăciun. În acest an, în fotografiile din jurul suveranei au putut fi văzuţi prinţul Philip, prinţul Charles şi fiul cel mare al acestuia, prinţul William, cel din urmă apărând alături de soţia lui şi de cei trei copii ai lor. De asemenea, în urmă cu câteva zile, suverana s-a afişat în câteva fotografii în timp ce pregătea prăjituri de Crăciun alături de prinţii Charles, William şi George - ocupanţii primelor trei locuri în ordinea succesiunii la tron.           

Prinţul Philip, Duce de Edinburgh

În Ajunul Crăciunului, prinţul Philip, soţul în vârstă de 98 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, al cărui titlu oficial este cel de duce de Edinburgh, a părăsit spitalul londonez în care era internat începând din 20 decembrie, pentru a se putea alătura celorlalţi membri ai familiei regale pentru sărbătorirea Crăciunului. Cu toate acestea, prinţul nu a fost prezent, alături de regină, la slujba de Crăciun din Sandringham, miercuri, aceasta fiind însoţită de fiul său prinţul Andrew, a cărui imagine a fost puternic afectată de scandalul Epstein.

Ducele fusese spitalizat pentru 'a fi ţinut sub observaţie din cauza unor probleme de sănătate preexistente', după cum anunţase vinerea trecută Palatul Buckingham, descriind internarea ca pe 'o măsură de precauţie', însă fără a da publicităţii alte detalii despre natura problemelor de sănătate cu care se confruntă prinţul britanic.

Tabloidul The Sun relatase că prinţul s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultima lună şi că a suferit ''o căzătură urâtă'', care l-a forţat să stea la pat mai multe zile. Un alt tabloid, Daily Mail, scrisese că Philip a fost transportat la spital cu elicopterul şi că prezintă simptome asemănătoare gripei. În luna iunie 2017, prinţul mai fusese spitalizat, timp de două nopţi, pentru tratarea 'unei infecţii asociate unei patologii preexistente', conform anunţului oficial al casei regale britanice.

Prinţul Philip a anunţat că se retrage din viaţa publică în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 de angajamente publice oficiale după urcarea pe tron a soţiei sale în 1952. Cu toate acestea, el a continuat să o însoţească pe regină, atunci când a dorit acest lucru, la anumite evenimente publice.

În ianuarie, prinţul a fost implicat într-un accident spectaculos atunci când automobilul său Land Rover s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu un alt vehicul, în care se afla o femeie, în momentul în care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Scăpat nevătămat din acel accident, prinţul britanic a primit un avertisment din partea poliţiei două zile mai târziu, după ce a fost surprins conducând fără centură, iar apoi a renunţat să mai conducă automobile pe drumuri publice.

Philip i-a cerut scuze femeii implicate în accident, precizând că a fost orbit de soare şi urându-i 'recuperare rapidă'. Criticii au descris reacţia acestuia la accident drept una 'arogantă'.

Prinţul Andrew, duce de York

Cel mai stânjenitor moment pentru familia regală în 2019 a fost fără îndoială acela al dezvăluirilor de presă care au evidenţiat prietenia dintre prinţul Andrew şi finanţistul american Jeffrey Epstein, găsit spânzurat în celula sa de închisoare în luna august.
               
Al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a a fost acuzat de o tânără din Statele Unite că a întreţinut raporturi sexuale cu ea în perioada în care aceasta se afla sub influenţa lui Jeffrey Epstein.

       Prinţul britanic a dezminţit categoric aceste acuzaţii la sfârşitul lunii octombrie într-un interviu pentru BBC, considerat 'dezastruos' şi care l-a făcut să se retragă de atunci din viaţa publică. Departe de a da explicaţiile cerute şi de a se situa de partea victimelor finanţistului pedofil, prinţul Andrew a agravat şi mai mult situaţia, prin declaraţii catalogate drept arogante, confuze sau lipsite de sens de către ziarele britanice.

De altfel, tânăra care afirmă că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew în perioada în care se afla sub influenţa lui Epstein i-a implorat pe britanici să o susţină şi a denunţat 'scuzele ridicole' ale fiului reginei Elisabeta a II-a, care ar putea fi obligat să se prezinte în instanţă dacă va călători în perioada următoare pe teritoriul american.

'Îi implor pe britanici să mă susţină, să mă ajute să duc această luptă, să nu accept (...) povestea unui abuz (sexual) ce implică familia voastră regală', a declarat ea într-un interviu difuzat de postul BBC.
         
Virginia Roberts, devenită Giuffre după căsătorie, a explicat în interviu că i-a fost prezentată în 2001 celui de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, al optulea în ordinea de succesiune la tron, de Jeffrey Epstein şi iubita acestuia din epocă, Ghislaine Maxwell, cu ocazia unei petreceri dintr-un club de noapte, unde prinţul Andrew ar fi invitat-o la dans.
      
'A fost oribil şi acel bărbat nu înceta să transpire peste mine', a detaliat tânăra, care avea pe atunci vârsta de 17 ani. Virginia Giuffre afirmă că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu el puţin mai târziu în cursul aceleiaşi seri, apoi de alte două ori la New York şi pe insula privată deţinută în Marea Caraibilor de Jeffrey Epstein.
      
De partea cealaltă, prinţul a argumentat că o boală îl împiedică să transpire şi că nu îşi aminteşte să o fi întâlnit pe respectiva tânără.

        Referindu-se la o fotografie în care apare în timp ce stă lângă Virginia cu o mână pusă pe şoldul ei, ducele de York a afirmat că nu are nicio amintire despre un astfel de moment, insinuând că acea imagine a fost retuşată.

'Persoanele implicate vor continua, evident, să folosească aceste scuze ridicole, ca şi cum cineva i-ar fi lungit braţul sau fotografia ar fi fost retuşată', a replicat Virginia Giuffre în interviul pentru BBC.

     'Astea sunt prostii! El ştie ce s-a întâmplat, eu ştiu ce s-a întâmplat. Şi doar unul dintre noi spune adevărul', a declarat ea. Virginia Giuffre a dat asigurări suplimentare, spunând că fotografia este 'autentică' şi că ea a furnizat originalul 'specialiştilor de la FBI pentru ancheta lor'.

Emisiunea BBC a dezvăluit, de altfel, că prinţul britanic ar putea să primească somaţii pentru a se prezenta la tribunal dacă va reveni pe sol american, întrucât avocaţii celor cinci victime ale magnatului Jeffrey Epstein au solicitat ca prinţul Andrew să depună mărturie în cadrul procesului lor.

          Potrivit victimelor respective, ducele de York ar fi asistat la sesiuni de masaj oferite la domiciliul prietenului său Jeffrey Epstein, fapte negate însă de fiul reginei Elisabeta a II-a.


Prinţesa Beatrice

Scandalul în care a târât Andrew casa regală a afectat-o şi pe fiica sa, Beatrice de York, care a fost nevoită să-şi anuleze petrecerea de logodnă, prevăzută să aibă loc pe 18 decembrie, în exclusivistul club al hotelului Chiltern Firehouse din Marylebone (Londra), pentru ca tatăl său să nu fie hărţuit de presă.

Fiica prinţului Andrew a decis să devanseze data petrecerii şi să o celebreze într-un local mai intim, pentru a evita să cauzeze noi suferinţe tatălui său după lunile dificile prin care acesta a trecut.

Beatrice de York se va căsători anul viitor cu omul de afaceri italian Edoardo Mapelli Mozzi. Şi acest eveniment va fi, probabil, umbrit de scandalul Epstein, mai ales după ultimele imagini făcute publice care îi înfăţişează pe controversatul Harvey Weinstein şi pe Epstein, prezenţi la petrecerea de majorat a prinţesei Beatrice.


Ducii de Sussex, Harry şi Meghan

Prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul britanic, şi soţia sa, Meghan, nu îşi petrec sărbătorile alături de regina Elisabeta a II-a anul acesta, ci se află în Canada, în prezent pe insula Vancouver, într-o vacantă de şase săptămâni, alături de bebeluşul cuplului, Archie.

Cu ocazia Crăciunului, ducele şi ducesa de Sussex au dat publicităţii o felicitare în care apar alături de fiul lor. Imaginea festivă, realizată în alb-negru, îi înfăţişează pe Harry şi Meghan, aşezaţi lângă bradul de Crăciun, zâmbind, în timp ce Archie, în vârstă de şapte luni, ocupă prim-planul, privind spre obiectivul aparatului de fotografiat. Felicitarea nu a fost prezentată oficial pe niciun canal de comunicare al familiei regale şi a apărut mai întâi pe un cont de Twitter neoficial, denumit The Queen's Commonwealth Trust.

Vizita în Canada survine în contextul în care Harry şi Meghan au anunţat că iau o pauză mai îndelungată de la îndatoririle regale după ce, în luna octombrie, au făcut dezvăluiri, în cadrul unui documentar, difuzat de postul de televiziune ITV, despre greutăţile cu care se confruntă din cauza expunerii mediatice. Prinţul Harry a declarat la respectivul moment că nu va fi forţat ''să intre în jocul'' cu presa care, în opinia sa, ar fi fost răspunzător de moartea mamei sale, prinţesa Diana, şi a dezvăluit o ruptură în relaţia cu fratele său, William. În acelaşi documentar, soţia prinţului, fosta actriţă Meghan Markle, a mărturisit că anul trecut a fost unul dificil şi că prietenii o avertizaseră să nu se mărite cu Harry din cauza atitudinii tabloidelor britanice.

În urma difuzării documentarului, amplu comentat de presa britanică, prinţul William şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la fratele său mai mic şi speranţa că acesta şi soţia sa ''sunt bine''. Potrivit unei surse apropiate familiei regale citate de grupul britanic de televiziune, există păreri potrivit cărora ducele şi ducesa de Sussex ar fi ''într-o situaţie fragilă''.

Atât Harry, cât şi Meghan au iniţiat acţiuni în justiţie împotriva unora dintre cele mai mari tabloide britanice, în condiţiile în care Harry susţine că modul în care Markle a fost tratată de presă este o reminiscenţă a atitudinii media faţă de mama sa, iar ceea ce i s-a întâmplat prinţesei Diana, o amintire incredibil de proaspătă.

Astfel, la începutul lunii octombrie, prinţul Harry a depus plângere în justiţie împotriva companiei care deţine mai multe tabloide britanice, printre care şi The Sun, la câteva zile după lansarea unor proceduri judiciare similare împotriva Mail on Sunday, în legătură cu publicarea unei scrisori private adresate de Meghan tatălui său. Potrivit mai multor publicaţii, acţiunea vizează interceptări ale mesageriei telefonice vocale, fiind de asemenea depusă o plângere şi contra Daily Mirror.

Harry şi Meghan intraseră de mai multă vreme în vizorul presei tabloide, fiind criticaţi printre altele, pentru secretomania cu care au înconjurat naşterea fiului lor, Archie, pentru avioanele private cu care au zburat în timp ce susţineau cauze legate de protecţia mediului, dar şi pentru renovarea, cu 2,4 milioane de lire sterline, din banii contribuabililor, a noii lor locuinţe.


Zara Tindall şi Sarah, ducesă de York

Mai multe tabloide britanice, printre care Daily Express, au relatat că nepoata reginei Zara Tindall şi Sarah, ducesa de York, fosta soţie a prinţului Andrew, au fost plătite cu sute de mii de lire sterline de către cunoscutul politician şi om de afaceri din Hong Kong Johnny Hon pentru a-i oferi consultanţă şi a-i face cunoştinţă cu mai multe persoane influente.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)