WORLD LINE CARGO - Coletarie - Transport

Trimite colete acasa la cele mai mici tarife - Maritim, Aerian, Livrare la domiciliu.

Puncte de colectare pachete in: Toronto, Richmond Hill, Mississauga, Brampton, Kitchener, London, Hamilton, Burlington, Oakville. 1-888-472-8478  - 1-888-GRATIS -8   worldlinecargo.com

HOME  FAPTU' DIVERS 

Dr. Gina Caminschi
Cu deosebita grija tratam oamenii - nu numai disfunctii dentare
Adresa: 918 Dundas St. E, Suite 208, Mississauga
Tel: 905 804-8182

Washington - O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite a dezvoltat cea mai rapidă cameră de filmare din lume, capabilă să capteze 10 trilioane de cadre pe secundă, care va permite observarea la o viteză extrem de redusă, ca şi cum tipul s-ar opri īn loc, a unor fenomene ce se petrec foarte rapid, relatează vineri Xinhua.
Studiul, publicat joi īn jurnalul Light: Science & Applications, demonstrează că noul sistem, bazat pe o cameră īn femtosecundă, a īncorporat o tehnică de captare de date utilizată īn aplicaţii precum tomografia.
''Ştiam că prin utilizarea unei singure camere īn femtosecundă calitatea imaginii ar fi limitată'', a declarat Wang Lihong, profesor de inginerie medicală şi electrică la Caltech. ''Am adăugat o altă cameră care captează o imagine statică. Combinată cu imaginea īnregistrată de camera īn femtosecundă, se poate utiliza ceea ce se numeşte transformarea Radon pentru a se obţine imagini de īnaltă calitate īn timp ce se īnregistrează zece trilioane de cadre pe secundă'', a explicat cercetătorul.
Camera numită T-CUP a stabilit recordul mondial pentru viteză imagistică īn timp real. Aceasta face posibilă analizarea interacţiunilor dintre lumină şi materie la o rezoluţie temporală fără precedent.
Noua tehnologie alimentează o nouă generaţie de microscoape ce vor fi utilizare īn cercetarea biomedicală şi īn cadrul altor aplicaţii, notează Xinhua.
''Este o realizare īn sine', a notat autorul principal al acestei lucrări, Liang Jinyang, specialist īn imagistică ultra-rapidă la Institutul naţional de cercetare ştiinţifică (INRS) din Franţa.
''Īntrezărim deja posibilităţi pentru creşterea vitezei de pānă la un cvadrilion de cadre pe secundă. Asemenea viteze vor oferi, cu siguranţă, o fereastră către secrete nedetectabile īncă ale interacţiunilor dintre lumină şi materie'', a spus acesta.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Simona Tatu)