WORLD LINE CARGO - Coletarie - Transport

Trimite colete acasa la cele mai mici tarife - Maritim, Aerian, Livrare la domiciliu.

Puncte de colectare pachete in: Toronto, Richmond Hill, Mississauga, Brampton, Kitchener, London, Hamilton, Burlington, Oakville. 1-888-472-8478  - 1-888-GRATIS -8   worldlinecargo.com

HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

Dr. Gina Caminschi
Cu deosebita grija tratam oamenii - nu numai disfunctii dentare
Adresa: 918 Dundas St. E, 
Suite 208, Mississauga
Tel: 905 804-8182

New York - 'Catastrofa climatică īn continuare la uşă', īn pofida īncheierii unui acord sāmbătă la conferinţa COP26 de la Glasgow (Marea Britanie), a avertizat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, citat de AFP.

Conferinţa mondială privind combaterea schimbării climatice s-a īncheiat cu 'bineveniţi paşi īnainte, dar nu sunt suficienţi', a apreciat īntr-un comunicat şeful ONU, care a părăsit Glasgow şi se īndrepta spre sediul din New York (SUA) al organizaţiei.

Enumerānd obiectivele 'pe care nu le-am atins la această conferinţă', el a menţionat īn special 'sfārşitul subvenţiilor pentru combustibilii fosili, eliminarea treptată a cărbunelui, introducerea unui preţ pe carbon' şi ajutorul financiar pentru ţările cele mai sărace.

'Textele adoptate sunt un compromis. Ele reflectă interesele, situaţia, contradicţiile şi starea actualei voinţe politice īn lume (...) Din păcate, voinţa politică colectivă nu a fost suficientă pentru a depăşi profundele contradicţii', a scris el.

'Este timpul să trecem la modul +urgenţă+', a continuat Antonio Guterres, subliniind că angajamentele de reducere a emisiilor actuale nu permit īndeplinirea obiectivului Acordului de la Paris de a limita īncălzirea globală 'cu mult sub' 2°C faţă de era preindustrială, şi īncă mai puţin a obiectivului ideal de +1,5 °C. AGERPRES/(AS - editor: Alic Mīrza)