HOME   FAPTU' DIVERS 


Dr. Mariana Borsatti
- dentist - 
Mario Borsatti
- Denturist, specialist in proteze dentare. Laborator propriu - Oferim servicii dentare complete.  Programare necesara. Plata direct prin asifurare - unde este posibil. Urgente si pacienti noi sunt bineveniti.

Program de luni pana vineri 
de la 10 am la 8 pm.

Adresa: 14-16 Finch Ave. West, Toronto (la statia de metrou Finch)

Tel: 416 221-9886

Starea de dezbinare s-a intensificat sāmbătă printre conservatorii britanici īn legătură cu ironia făcută de fostul ministru de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, la adresa femeilor care poartă burca, unul dintre liderii aripei drepte din Partidul Conservator susţinānd că partidul l-a supus pe Johnson la un "proces spectacol", informează dpa.

Johnson a fost criticat de mulţi din interiorul şi exteriorul acestui partid, inclusiv de premierul Theresa May, după ce el a declarat pentru The Telegraph că femeile care poartă burqa seamănă cu "spărgători de bănci sau de cutii poştale". Īn prezent, Jonhson se confruntă cu audieri disciplinare īn partid. Dacă se va considera că s-a abătut de la codul de conduită al partidului, politicianul ar putea fi exclus din partid.

Publicānd sāmbătă un articol īn acelaşi cotidian, Jacob Rees Mogg, un influent lider de dreapta care conduce un grup de parlamentari eurosceptici din cadrul Partidului Conservator, a afirmat că "procesul spectacol" la care a fost supus Johnson este motivat de invidie şi teamă īn faţa potenţialului de leadership al acestuia.

"Conservatorii nu şi-au exprimat īnainte indignarea faţă de criticile la adresa bruqa. Şi atunci de ce acum?", a notat Ress Mogg, oferind tot el răspunsul: "Boris Johnson, dat fiind numeroasele sale succese, popularitatea de care se bucură din partea alegătorilor şi carisma sa, atrage şi destulă invidie", a notat el.

Īnsă Rebecca Hilsenrath, directorul executiv al Comisiei pentru Egalitate şi Drepturi ale Omului, a declarat că afirmaţiile lui Johnson riscă să "dezumanizeze şi calomnieze femeile musulmane, stārnesc iritare şi dezbinare". "Oamenii politici trebuie să dea exemplu, să conducă dezbaterile īntr-un mod responsabil, iar un limbaj ca acesta inhibă dialogul legitim", citează The Guardian declaraţia făcută vineri de Rebecca Hilsenrath.

Boris Johnson a demisionat din guvern īn luna iulie, nemulţumit de abordarea premierului Theresa May privind Brexitul.AGERPRES/(AS - editor: Adriana Matcovschi, editor online: Irina Giurgiu)