HOME   FAPTU' DIVERS 


Dr. Mariana Borsatti
- dentist - 
Mario Borsatti
- Denturist, specialist in proteze dentare. Laborator propriu - Oferim servicii dentare complete.  Programare necesara. Plata direct prin asifurare - unde este posibil. Urgente si pacienti noi sunt bineveniti.

Program de luni pana vineri 
de la 10 am la 8 pm.

Adresa: 14-16 Finch Ave. West, Toronto (la statia de metrou Finch)

Tel: 416 221-9886

Vicepremierul italian Matteo Salvini a insistat vineri că ţara sa nu are intenţia să părăsească Uniunea Europeană (UE), ci să o schimbe, reacţie care survine după ce un important membru al partidului său, Liga, a sugerat ca Italia să iasă din UE dacă nu va reuşi să schimbe regulile de funcţionare ale blocului comunitar despre care a spus să sunt ''croite'' special pentru interesele Germaniei, relatează agenţiile EFE şi dpa.

''Nu avem nicio intenţie să ieşim din UE, dorim să o schimbăm, dar nu să o abandonăm'', a semnalat Salvini īntr-o notă adresată presei, după ce īnsuşi preşedintele Parlamentului European, italianul Antonio Tajani, a cerut clarificări īn urma unei declaraţii a consilierului vicepremierului Salvini pe probleme economice şi preşedinte al comitetului de buget din camera inferioară a parlamentului de la Roma, Claudio Borghi.

''Fie vom reuşi să schimbăm Uniunea Europeană, fie va trebui să o părăsim'', a spus acesta din urmă la o conferinţă la Milano.

Claudio Borghi a descris alegerile europene din luna mai drept ''ultima şansă'' de a schimba politicile europene, care īn opinia sa au fost ''special croite pentru Germania'' şi sunt ''toxice'' pentru Italia. De pildă, a explicat el, UE ar trebui să se concentreze mai degrabă pe ''şomaj zero'' decāt pe deficite publice zero.

Oficialul italian a amintit astfel de disputa guvernului de la Roma cu Comisia Europeană pe tema deficitului bugetar. Această dispută a fost soluţionată īn decembrie īn urma unui compromis prin care executivul italian s-a angajat să reducă deficitul bugetar la 2,04% din PIB, de la 2,4% cāt era prevăzut īn bugetul pe anul 2019 contestat de Comisia Europeană. Dar această ţintă de deficit rămāne totuşi mult peste cea de 0,8% acceptată de fostul guvern de la Roma pentru a stăvili creşterea datoriei publice a Italiei, ajunsă la 131% din PIB.

După aceste declaraţii ale lui Claudio Borghi, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, i-a cerut guvernului din ţara sa ''să spună clar dacă doreşte să iasă din zona euro şi din UE''. ''Prea multă ambiguitate şi declaraţii hazardate fac numai rău Italiei şi italienilor'' a scris el pe reţelele de socializare.

Nu este prima dată cānd membri ai partidelor ce formează actuala coaliţie guvernamentală de la Roma, respectiv partidul de extremă dreapta Liga şi formaţiunea antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), aduc īn discuţie o ipotetică ieşire a Italiei din zona euro sau din UE. Totuşi, de fiecare dată, atāt premierul Giuseppe Conte, cāt şi liderii celor două partide de guvernămānt, Matteo Salvini şi Luigi di Maio, au respins astfel de scenarii, cei din urmă arătāndu-şi īnsă nemulţumirea faţă de modul īn care funcţionează blocul comunitar, Salvini, de pildă, calificāndu-i adesea pe oficialii UE ca fiind nişte ''birocraţi'' ajunşi īn funcţii fără să fi fost votaţi. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Popescu, editor: Adriana Matcovschi, editor online: Simona Aruştei)