LANA COCIERU
B.A., M.A., J.D.
Barrister & Solicitor , Notary Public
2535 Major Mackenzie Drive West, #214, Maple, Ontario, L6A 1C6
Tel: 289-597-6560 Fax: 289-553-6595
www.amicilaw.ca lana@amicilaw.ca  

HOME   

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

AIRFLIGHT CANADA
700-780 Gordon Baker Rd., Unit 109, Toronto, ON
Bilete de avion, pachete de vacanta, inchirieri de masini,, asigurari medicale, rezervari de hotel
Sunati pe Raluca Sebu la
416 493-6143
Email: raluca@airflightcanada.com
www.airflightcanada.com
TICO # 50017862

Washington - Elon Musk a prezentat vineri două prototipuri ale robotului umanoid Optimus, pe care compania sa Tesla speră să-l producă la un moment dat în 'milioane' de unităţi, pentru a 'transforma civilizaţia' şi a construi 'un viitor al abundenţei' în care sărăcia va dispărea, relatează sâmbătă AFP.
'Bumble C', o primă versiune a robotului, a sosit păşind prudent pe scena din California, unde se defăşura conferinţa anuală 'Tesla AI Day' privind progresele în inteligenţă artificială ale producătorului de maşini electrice.
Robotul a schiţat un salut cu mâna, fiind apoi prezentat un videoclip care îl arăta înmânând un colet unui angajat şi udând plantele.
Un prototip Optimus mai avansat a fost de asemenea prezentat publicului, cu mai puţine cabluri expuse, dar care nu poate merge încă singur.
Elon Musk a recunoscut că alte organizaţii au proiectat roboţi mai sofisticaţi, dar cărora 'le lipseşte un creier şi care nu au inteligenţa să se mişte singuri (...) Şi sunt foarte scumpi', a mai spus el.
Şeful Tesla doreşte să realizeze un robot care va costa, în cele din urmă, 'probabil mai puţin de 20.000 de dolari' şi care va fi proiectat să fie replicat în 'milioane de unităţi'. Elon Musk estimează că primele livrări vor avea loc în trei până la cinci ani.
Conferinţa 'Tesla AI Day' are drept scop să recruteze mai mulţi ingineri pentru a atinge acest obiectiv şi, prin urmare, pentru a 'transforma fundamental civilizaţia'.
Miliardarul a prezentat în 2021 acest proiect al unui robot care poate îndeplini sarcini repetitive în locul oamenilor.
'Înseamnă un viitor al abundenţei, un viitor în care nu există sărăcie, în care oamenii vor avea ceea ce îşi doresc în materie de produse şi servicii', a detaliat şeful SpaceX şi Neuralink.
'Mulţi oameni cred că suntem doar un constructor grozav', dar Tesla este şi 'liderul în inteligenţă artificială', a dat asigurări Elon Musk.AGERPRES/(AS - editor: Mihaela Moise)