HOME  FAPTU' DIVERS  

AIRFLIGHT CANADA
700-780 Gordon Baker Rd., Unit 109, Toronto, ON
Bilete de avion, pachete de vacanta, inchirieri de masini,, asigurari medicale, rezervari de hotel
Sunati pe Raluca Sebu la
416 493-6143
Email: raluca@airflightcanada.com
www.airflightcanada.com
TICO # 50017862

Beijingul a acuzat ferm luni Washingtonul că au īntreprins acţiuni ce "au stārnit şi semănat panica" īn legătură cu epidemia de coronavirus cu care se confruntă China, īn loc să acorde ajutor substanţial Beijingului pentru combaterea acesteia, informează Reuters şi AFP.
"Guvernul american a fost primul care şi-a evacuat personalul din consulatul său de la Wuhan (oraşul cel mai afectat de epidemie), a sugerat retragerea parţială a personalului său din ambasadă şi a impus o interdicţie de intrare pe teritoriul american pentru turiştii chinezi", a subliniat Hua Chunying, o purtătoare de cuvānt a Ministerului Afacerilor Externe chinez.
"El nu a īncetat să stārnească şi să semene panică, ceea ce constituie un exemplu foarte prost", a declarat ea pentru presă īn timpul unei conversaţii pe reţeaua socială chineză WeChat.
Washingtonul a interzis intrarea pe teritoriul american pentru toţi nerezidenţii ce sosesc din China şi le recomandă cetăţenilor săi să nu se deplaseze īn această ţară asiatică sau să o părăsească dacă se află acolo.
Această măsură a stārnit nemulţumiri īn rāndul a numeroşi chinezi şi străini, care nu mai pot să ajungă la locul lor de muncă, la universităţile unde studiază sau să facă turism īn SUA.
"Īn acelaşi timp, guvernul american nu ne-a oferit niciun ajutor substanţial", a mai subliniat Hua Chunying.
Ea a precizat că, dimpotrivă, China a primit provizii medicale din circa zece ţări, printre care Franţa, Japonia, Turcia, Pakistan, Iran, Rusia sau Regatul Unit.
China are nevoie de urgenţă de măşti medicale, ochelari şi combinezoane de protecţie, a precizat Hua Chunying.
Epidemia de pneumonie virală a contaminat deja mai mult de 17.000 de persoane, dintre care 360 mortal, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor chineze.AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)