Dr. Christina Oprescu-Havriliuc & Assoc.
Stomatologie pentru intreaga familie; Servicii stomatomogice variate si de calitate; Program de lucru avantajos, inclusiv dupa amiaza si sambata; Timp minim de asteptare cu respectarea programarilor; Noii pacienti sunt bineveniti; Ambianta relaxanta
Acces facil
Adresa: 701 Sheppard Ave.,  Suite 205, Toronto Tel: 416 225-8822 

 

HOME

Primul Saptamanal Romanesc din Canada

D&G Europe Consulting
343 Preston Street 
11th Floor

Ottawa ON K1S 1N4

Fax: (613) 730-7023
Tel: (613) 230-7207
Toll free (numai din Canada): 1-866-311-4692
Email: info@mycanadaimmigration.com
Website: www.mycanadaimmigration.com
Bucuresti: 314.44.61 (tel/fax) si 0723211893

ANUNT IMPORTANT: 
Cu incepere de la 13 aprilie 2004, nimeni nu mai poate angaja ca reprezentanti legali consultanti ce nu sunt membri ai CSIC (Societatea canadiana a consultantilor de imigratie).

Dan si Mariana Gheciu sunt printre primii care au primit acreditarea in CSIC
(detalii la www.csic-scci.ca)

Los Angeles, 11 mar /Agerpres/ - Opera din Los Angeles, instituţie condusă de Placido Domingo între 2003 şi octombrie 2019, a concluzionat, în urma unei anchete de câteva luni, că acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate împotriva tenorului spaniol sunt credibile, însă nu a fost găsită nicio dovadă că acesta ar fi abuzat de funcţia sa, relatează miercuri AFP şi EFE.
Placido Domingo, care a fost şi director artistic, apoi director general al Operei Naţionale din Washington, este acuzat de hărţuire sexuală de un grup de 20 de femei din Statele Unite, pentru fapte începând de la sfârşitul anilor '80: atingeri, sărutări forţate şi remarci necorespunzătoare.
Unele dintre presupusele victime afirmă că tenorul spaniol, supranumit 'regele operei', ar fi încercat să le obstrucţioneze carierele dacă l-ar fi refuzat.
Înainte de scandal, şi ca urmare a mişcării #MeToo, Opera din Los Angeles a apelat la serviciile unor anchetatori privaţi independenţi pentru a investiga plângerile formulate împotriva lui Domingo. Acesta din urmă a demisionat în toamna anului trecut din funcţia de director general al instituţiei californiene pe care o conducea din 2003.
Anchetatorii au concluzionat că 'nivelul de jenă exprimat de femei a fost variabil', însă toate mărturiile convergeau, cea mai gravă acuzaţie făcând referire la o 'traumă semnificativă', chiar dacă unele au declarat că nu au suferit niciun disconfort.
În total, anchetatorii au audiat 44 de persoane, între care zece presupuse victime, conducerea Operei şi chiar pe Placido Domingo.
Faptele reproşate tenorului, în prezent în vârstă de 79 de ani, datează din perioada cuprinsă între 1986, data numirii sale în funcţia de consilier artistic, şi plecarea sa din instituţie, în octombrie 2019.
'Unele persoane au afirmat că au renunţat să mai semnaleze comportamentul lui Placido Domingo din cauza poziţiei sale importante şi a influenţei sale', au scris anchetatorii în rezumatul anchetei publicat marţi.
Cu toate acestea, anchetatorii afirmă că nu au găsit nicio dovadă că tenorul 'ar fi exercitat vreo formă de şantaj sau represalii împotriva vreunei femei şi să refuze vreo audiţie sau angajare la Opera din Los Angeles'.AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Moise; editor: Mihaela Nicolaescu)