Dr. Christina Oprescu-Havriliuc & Assoc.
Stomatologie pentru intreaga familie; Servicii stomatomogice variate si de calitate; Program de lucru avantajos, inclusiv dupa amiaza si sambata; Timp minim de asteptare cu respectarea programarilor; Noii pacienti sunt bineveniti; Ambianta relaxanta
Acces facil
Adresa: 701 Sheppard Ave.,  Suite 205, Toronto Tel: 416 225-8822 

 

HOME

Primul Saptamanal Romanesc din Canada

D&G Europe Consulting
343 Preston Street 
11th Floor

Ottawa ON K1S 1N4

Fax: (613) 730-7023
Tel: (613) 230-7207
Toll free (numai din Canada): 1-866-311-4692
Email: info@mycanadaimmigration.com
Website: www.mycanadaimmigration.com
Bucuresti: 314.44.61 (tel/fax) si 0723211893

ANUNT IMPORTANT: 
Cu incepere de la 13 aprilie 2004, nimeni nu mai poate angaja ca reprezentanti legali consultanti ce nu sunt membri ai CSIC (Societatea canadiana a consultantilor de imigratie).

Dan si Mariana Gheciu sunt printre primii care au primit acreditarea in CSIC
(detalii la www.csic-scci.ca)

Washington - Sacheen Littlefeather, actriţa militantă amerindiană care, īn 1973, a fost huiduită pe scenă după ce a refuzat un premiu Oscar īn numele lui Marlon Brando, a īncetat din viaţă la vārsta de 75 de ani, a anunţat academia Oscarurilor, informează luni AFP.
Īn postarea sa de pe Twitter īn care anunţa decesul, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Statele Unite a citat cuvintele lui Littlefeather: 'Cānd eu nu voi mai fi, să vă amintiţi īntotdeauna că de fiecare dată cānd susţineţi adevărul vostru menţineţi īn viaţă vocea mea şi vocile naţiunilor noastre şi a popoarelor noastre'.
Īn urmă cu două săptămāni, academia a organizat la noul său muzeu din Los Angeles o ceremonie īn cadrul căreia i-a fost adus un omagiu actriţei Sacheen Littlefeather şi i-au fost prezentate scuze publice pentru modul īn care a fost tratată cu aproape 50 de ani īn urmă, la ceremonia de decernare a Oscarurilor.
Sacheen Littlefeather, reprezentantă a indienilor apaşi şi yaqui, a fost huiduită la ceremonia din 1973 - prima transmisă īn direct īn īntreaga lume - cānd a explicat de ce Marlon Brando, căruia i-a ţinut locul, nu putea accepta premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru filmul 'Naşul'. Brando īi ceruse lui Littlefeather să refuze īn numele său premiul īn semn de protest faţă de 'tratamentul aplicat de industria cinematografică indienilor din America de astăzi'.
'Am stat acolo, ca o indiancă māndră, cu demnitate, curaj, har şi smerenie', a declarat Littlefeather īn faţa unui public numeros prezent la ceremonia de la Muzeul Oscarurilor. 'Ştiam că trebuia să spun adevărul. Unii oameni ar putea accepta. Alţii, nu', a spus ea.
Ea a explicat că vedeta western John Wayne a trebuit să fie īmpiedicat să o agreseze fizic īn momentul īn care părăsea scena.
Littlefeather, membră a Screen Actors Guild (SAG) - primul sindicat al actorilor americani, īnfiinţat īn 1933 - a īntāmpinat ulterior dificultăţi īn obţinerea contractelor la Hollywood, directorii de casting fiind descurajaţi să o angajeze.
Īnaintea ceremoniei, īntrebată de reporteri ce simţea după ce a aşteptat atāt de mult timp aceste scuze, Sacheen Littlefeather a oferit un răspuns filosofic: 'Niciodată nu este prea tārziu pentru scuze. Niciodată nu este prea tārziu pentru iertare'. AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Gabriela Ionescu)