\

 

HOME

 FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

New York - Fostul producător de film Harvey Weinstein, care a fost condamnat miercuri la 23 de ani de īnchisoare pentru viol şi agresiune sexuală, a fost transportat la Hospital Bellevue din New York, acuzānd dureri īn piept după īncheierea sesiunii judiciare a Curţii Supreme, relatează EFE.
Potrivit presei locale, Weinstein va fi evaluat şi va petrece probabil noaptea la spital, ceea ce s-a īntāmplat şi īn urmă cu cāteva săptămāni.
Pe 8 martie, Weinstein a suferit o căzătură la īnchisoarea din Rikers Island, unde este īncarcerat īn aşteptarea pronunţării condamnării sale definitive.
Weinstein, īn vārstă de 67 de ani, a fost supus şi unei intervenţii cardiace miercurea trecută, la spitalul penitenciar din New York, unde este īnchis din 24 februarie, şi a fost adus la īnchisoarea din Rikers a doua zi, fără să i se pună la dispoziţie un cadru pentru mers, potrivit declaraţiilor făcute de reprezentantul său, Juda Englemayer, postului CNN.
'Harvey spune că are palpitaţii la nivelul capului şi crede că este o comoţie cerebrală. Nu a fost diagnosticat oficial', a spus reprezentantul său.
Odinioară unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood, Weinstein a fost găsit vinovat de agresiune sexuală, comisă īn 2006 asupra fostei asistente de producţie Mimi Haleyi, şi de viol, comis īn 2013 asupra actriţei aspirante Jessica Mann. El era pasibil de o pedeapsă maximă de 29 de ani īn spatele gratiilor.
Īntr-o declaraţie emoţionantă īn faţa instanţei, Haleyi a vorbit miercuri despre trauma pe care a suferit-o după agresiune, spunānd: 'M-a afectat profund, mental şi emoţional, poate ireparabil, poate pentru totdeauna'.
Peste 80 de femei l-au acuzat pe Weinstein de agresiune sexuală. Fostul producător a negat acuzaţiile şi a declarat că toate actele sexuale au fost consensuale.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Simona Tatu)