\

 

HOME   FAPTU' DIVERS 

Atenţie la telefoane şi calculatoare cāt timp sunteţi īn Rusia pentru Cupa Mondială de fotbal - avertizează un īnalt responsabil american din sfera informaţiilor. Potrivit acestuia, dispozitivele electronice ar putea deveni ţinta spionilor cibernetici aflaţi īn slujba Kremlinului, relatează joi AFP.
William Evanina, directorul Centrului naţional pentru securitate şi contraspionaj, susţine că şi persoanele care se consideră prea puţin importante pentru a stārni interes ar putea fi luate īn vizor.
"Toţi care se duc īn Rusia pentru a asista la Cupa Mondială nu trebuie să-şi facă nicio iluzie legat de riscurile cibernetice pe care le comportă acest lucru", afirmă Evanina īntr-un comunicat difuzat miercuri.
"Dacă aveţi de gānd să luaţi cu voi un telefon mobil, un laptop, o agendă electronică sau orice alt gadget, fiţi siguri că toate datele de pe aceste aparate (şi mai ales datele dv personale de identificare) vor putea fi consultate de guvernul rus sau de infractori cibernetici", adaugă expertul.
Potrivit acestuia, cel mai bine şi cel mai simplu ar fi ca toate aceste dispozitive să fie lăsate acasă, dacă nu sunt indispensabile, sau să se ia măsuri de precauţie cum ar fi scoaterea bateriei din aparat atunci cānd nu este folosit.
Ţintele prioritare sunt responsabilii guvernamentali şi reprezentanţii de companii, dar "nu plecaţi de la principiul că sunteţi prea nesemnificativi pentru a fi vizaţi", insistă Evanina.AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Toth, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)