MATEO RENOVATION
Va sta la dispozitie cu servicii profesionale si de calitate: painting interior si exterior, plastering, montat faianta - gresie, renovat basement, montat hardwood floor.
Tel: 416 268-9106 sau 647 504-9425

HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada 

MATEO RENOVATION
Va sta la dispozitie cu servicii profesionale si de calitate: painting interior si exterior, plastering, montat faianta - gresie, renovat basement, montat hardwood floor.
Tel: 416 268-9106 sau 
647 504-9425

Bucureşti - Cererea pe piaţa imobiliară a crescut cu 15% īn luna august faţă de ianuarie, după scăderea abruptă de aproape 70% la finalul lunii martie, īn contextul epidemiei de Covid-19, iar Cluj-Napoca se menţine īn continuare pe primul loc īntr-un top al preţurilor, potrivit unui comunicat al unei companii de specialitate.

După un īnceput de an promiţător, cu o creştere accelerată īn primul trimestru de 11% la nivel de dinamică a cererilor faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, incertitudinea din piaţă, precum şi restricţiile impuse de autorităţi au determinat ca al doilea trimestru să fie marcat de scăderea numărului de cereri de tranzacţionare cu pānă la 70%. Īncepānd cu finalul lunii mai, īnsă, piaţa imobiliară şi-a reluat trendul pozitiv, cu revenirea nivelului de cereri la unul similar cu cel al lunii martie.

'Din  iunie am īnregistrat o revenire a dinamicii cererilor la un nivel uşor peste al lunii februarie, iar īn iulie, cu toată perioada de concedii specifice sezonului estival, a continuat trendul de creştere, nivelul de activitate atingāndu-l pe cel de dinaintea instaurării pandemiei. Vānzările noastre din primele opt luni ale acestui an au depăşit valoarea de 1,5 milioane de euro, faţă de 1,4 milioane de euro īn perioada similară a anului precedent', a declarat Cătălin Priscorniţă, directorul general al companiei Blitz Romānia.

Preţurile apartamentelor au revenit pe creştere īncepānd din luna iulie. La finalul lunii august, Cluj-Napoca se află īn continuare pe primul loc, cu o medie a preţurilor peste media naţională (1.811 euro/mp), fiind urmat de Bucureşti (1.357 euro/mp), Timişoara (1.293 euro/mp), Constanţa (1.234 euro/mp) şi Braşov (1.197 euro/mp).

Reprezentanţii Blitz estimează o evoluţie pozitivă pānă la finalul anului, cu o creştere stabilă a pieţei īn următoarele luni faţă de anul trecut.

'Piaţa e caracterizată de o revenire la un ritm normal de activitate după lunile de scădere, şi apoi de stagnare, iar anul acesta este unul atipic. Experienţa noastră īn domeniu ne arată că īn principalele centre economice ale ţării există īn continuare o creştere robustă, īn corelaţie cu tendinţele generale economice, şi ne aşteptăm la un final de an bun. Ne propunem să recuperăm scăderile din cel de-al doilea trimestru şi să īncheiem anul cu o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, faţă de 2,3 milioane de euro īn 2019, ceea ce reprezintă o creştere de peste 30%', a estimat Cătălin Priscorniţă.

Compania Blitz aniversează anul acesta 10 ani de existenţă, o perioadă īn care a evoluat şi s-a dezvoltat continuu, prin extinderea gamei de servicii integrate, cāt şi prin deschiderea de noi birouri. Īn următoarea perioadă, compania are īn vedere un model diversificat de dezvoltare şi ţinteşte cu prioritate principalele centre economice ale ţării.

Blitz este o companie antreprenorială īn imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piaţă de 10 ani, fiind īnfiinţată de Cătălin Priscorniţă, cu o largă experienţă īn imobiliare.

Compania a crescut an de an, fiind īn prezent cea mai mare din Cluj-Napoca şi din Transilvania, avānd īn 2019 peste 2,3 milioane de euro cifră de afaceri şi mai mult de 120 de angajaţi şi colaboratori, care au realizat peste 1.200 de tranzacţii totalizānd mai mult de 50 de milioane de euro. Blitz este īn acelaşi timp membru fondator al Comunităţii Elitelor īn Imobiliare din Romānia (CEIR).

Blitz intenţionează să acopere principalele centre economice din Romānia īn următorii 3 ani, printr-un model propriu de extindere. AGERPRES/(AS - editor: Oana Tilică)