HOME     FAPTU' DIVERS   

MATEO RENOVATION
Va sta la dispozitie cu servicii profesionale si de calitate: painting interior si exterior, plastering, montat faianta - gresie, renovat basement, montat hardwood floor.
Tel: 416 268-9106 sau 
647 504-9425

MARIUS MITROFAN,
B. Eng

Agentul dumneavoastra de Real Estate 
pentru zona GTA.
Sunati cu incredere la 
416 828-9064
www.mariusmitrofan.ca;
Email: marius_mitrofan@rogers.com

Nave de război ruse īncărcate cu tancuri şi echipamente militare au fost reperate īn timp ce se īndreptau spre baza navală rusă din Tartus (Siria), după ce SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat īn zorii zilei de sāmbătă atacuri aeriene īmpotriva unor facilităţi din Siria avānd legătură cu programul sirian de arme chimice, relatează mai multe surse media britanice, printre care Daily Mail, The Sun, The Mirror şi portalul de ştiri Metro.
Observatorul naval turc Yoruk Isik a postat duminică fotografii cu nave de război ruse, sugerānd că Rusia şi-a intensificat eforturile militare īn Siria.
O navă de desant din clasa Alligator Proiectul Rusesc 117 a fost observată duminică, īn largul coastelor Turciei, īndreptāndu-se spre baza Tartus, situată pe coasta de nord a Siriei.
Conform imaginilor, ar fi vorba de nava de transport rusă 'Orsk', care face parte din brigada 197 de nave desant din cadrul Flotei Rusiei de la Marea Neagră. Aceasta a fost reperată părăsind strāmtoarea Bosfor, fiind īncărcată cu ceea ce păreau a fi tancuri, transportoare blindate, camioane, ambulanţe şi echipamente militare, inclusiv un radar IED. Acesta ar fi al patrulea transport efectuat de nava Orsk de la īnceputul anului īn Siria.
Orsk a trecut prin strāmtorile Bosfor şi Dardanele, controlate de Turcia, şi a intrat īn Marea Mediterană, a informat presa turcă, īntre care agenţia de presă Dogan şi ziarul local Star, citate de portalul newsru.com.
O a doua navă - feribotul galben din clasa RoRo 'Aleksandr Tkacenko' - apare şi ea īn imagini, cu un transport de camioane şi materiale pentru construcţia de pontoane.
Imaginile sugerează că Rusia īşi intensifică eforturile militare īn regiunea siriană, notează The Mirror.
Conform observatorului naval sirian, la bordul uneia din nave a fost reperat un sistem de bruiaj al comunicaţiilor Pelena-6, pe şasiul unuia dintre vehiculele blindate. AGERPRES/(AS - autor: Lilia Traci, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)