HOME     FAPTU' DIVERS   

MATEO RENOVATION
Va sta la dispozitie cu servicii profesionale si de calitate: painting interior si exterior, plastering, montat faianta - gresie, renovat basement, montat hardwood floor.
Tel: 416 268-9106 sau 
647 504-9425

Bucureşti - Bogdan Olteanu, fostul preşedinte liberal al Camerei Deputaţilor, a fost condamnat marţi, de Tribunalul Bucureşti, la şapte de īnchisoare cu executare pentru săvārşirea infracţiunii de trafic de influenţă, īntr-un dosar īn care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vīntu.
Instanţa a mai dispus confiscarea contravalorii īn lei a sumei de un milion de euro, reprezentānd suma traficată.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Bogdan Olteanu a fost trimis īn judecată de DNA īn octombrie 2016, fiind acuzat că, īn perioada iulie - noiembrie 2008, pe cānd era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vīntu un milion de euro şi sprijin electoral īn schimbul numirii lui Liviu Mihaiu īn funcţia de guvernator al Deltei Dunării.
Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, īn funcţia de guvernator al Deltei Dunării, susţin procurorii.
Potrivit acestora, suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru īn contul din Bulgaria al unei societăţi īnregistrate īn SUA şi apoi retrasă īn numerar īn trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vīntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta īşi desfăşura activitatea īn sediul PNL.
De asemenea, procurorii arată că, īn toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.
Īn acest context, din dispoziţia lui Vīntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro. AGERPRES/(AS - autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu)