HOME     FAPTU' DIVERS   

MATEO RENOVATION
Va sta la dispozitie cu servicii profesionale si de calitate: painting interior si exterior, plastering, montat faianta - gresie, renovat basement, montat hardwood floor.
Tel: 416 268-9106 sau 
647 504-9425

MARIUS MITROFAN,
B. Eng

Agentul dumneavoastra de Real Estate 
pentru zona GTA.
Sunati cu incredere la 
416 828-9064
www.mariusmitrofan.ca;
Email: marius_mitrofan@rogers.com

Cel puțin 276 de oameni au fost uciși și 300 au fost răniți în atentatul cu camion-capcană care a avut loc sâmbătă în centrul capitalei somaleze Mogadishu, a anunțat Ministerul Informației din Somalia, într-un comunicat dat publicității în noaptea de duminică spre luni, informează AFP.

"Guvernul federal somalez a confirmat că 276 de persoane au fost ucise în explozie (...) și alte 300 rănite au fost internate în diferite spitale din Mogadishu", se arată în comunicat.

"Este în curs încă o operațiune națională de salvare și vom face publică orice nouă informație", se adaugă în comunicat, dând astfel de înțeles că bilanțul s-ar putea înrăutăți.

Atentatul cu camion-capcană a avut loc în mijlocul după-amiezii de sâmbătă la intersecția PK5 din districtul Hodan, un cartier comercial foarte animat al capitalei, cu magazine și hoteluri. Clădirile și vehiculele situate în apropiere au fost grav avariate de puternica explozie, care a lăsat în urmă trupuri arse sau sfâșiate. Conform presei, marea majoritate a victimelor sunt civili, în principal vânzători ambulanți care își comercializau produsele la standuri amplasate pe una dintre cele mai frecventate artere ale orașului. 
Atacul nu a fost deocamdată revendicat, însă autoritățile îi consideră responsabili pe islamiștii somalezi shebab, afiliați Al-Qaida, care lansează frecvent atacuri și atentate sinucigașe în Mogadishu și împrejurimi.

Precedentul atac cel mai sângeros din Somalia a avut loc în octombrie 2011 și s-a soldat cu cel puțin 82 de morți și 120 de răniți. Acesta a fost comis de asemenea cu un camion-capcană și a vizat un complex ministerial din Mogadishu. AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Mihaela Toth, editor online: Simona Aruștei)