HOME     FAPTU' DIVERS   

MATEO RENOVATION
Va sta la dispozitie cu servicii profesionale si de calitate: painting interior si exterior, plastering, montat faianta - gresie, renovat basement, montat hardwood floor.
Tel: 416 268-9106 sau 
647 504-9425

MARIUS MITROFAN,
B. Eng

Agentul dumneavoastra de Real Estate 
pentru zona GTA.
Sunati cu incredere la 
416 828-9064
www.mariusmitrofan.ca;
Email: marius_mitrofan@rogers.com

Bucureşt - Fostul ministru al Culturii Ionuţ Vulpescu a salutat miercuri acceptarea Mărţişorului pentru a fi inclus în Lista reprezentativă a patrimoniului imaterial cultural al UNESCO.
'Sfântul Nicolae ne aduce tuturor o veste extraordinară: Mărţişorul a fost acceptat pentru a fi inclus în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanităţii! Decizia a fost luată în Coreea de Sud, acolo unde are loc sesiunea Comitetului Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial. În primăvară am susţinut o conferinţă de presă exact în ziua de 1 martie, în debutul căreia am vorbit despre stadiul acestui dosar. Două săptămâni mai târziu mă aflam la Paris, alături de Monica Babuc, ministrul Culturii din Republica Moldova, unde, în cadrul unui eveniment organizat de Ambasada României, am promovat împreună acest dosar în faţa lui Michael Worbs, preşedintele Consiliului Executiv al UNESCO, şi a membrilor corpului diplomatic acreditaţi la Paris. Suntem bucuroşi şi mulţumiţi, pentru că eforturile noastre au avut efect! Felicitări tuturor celor care au făcut posibil acest succes şi în special doamnei Monica Babuc, pentru excelenta colaborare!', a scris Vulpescu pe Facebook.
Liderul grupului social-democrat din Senat, Şerban Nicolae, a anunţat, miercuri, în plen, că Mărţişorul a fost inclus în patrimoniul imaterial cultural al UNESCO. 'Cu foarte puţin timp în urmă, la reuniunea Comitetului îndrituit al UNESCO, din Coreea, s-a aprobat includerea în patrimoniul imaterial cultural al UNESCO a Mărţişorului - obicei tradiţional din aceste zone, pre-creştin, anterior marilor migraţii, specific populaţiei autohtone, dar care se întinde azi pe teritoriul mai multor ţări din zona balcanică, din Republica Moldova, până în zona Macedonia. Eu cred că este un lucru important: alături de doină, în patrimoniul cultural al UNESCO să fie şi Mărţişorul, tradiţionala sărbătoare a românilor', a precizat senatorul PSD. AGERPRES