MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227  Email: maria@on.aibn.com    TICO # 4625745

                      HOME     

TRAVEL EXPRESSIONS
235 Dixon Rd.
Toronto, ON  M9P 2M5
Tel: (416) 241-4654
TICO # 1758013

NEW WAVE TRAVEL
1075 Bay St.
Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO # 1337762

După violenţele din timpul manifestaţiilor "vestelor galbene", Parchetul de la Paris va revizui din nou īn creştere numărul de audieri, luni şi marţi, pentru a face faţă numărului de arestaţi, a anunţat duminică procurorul Republicii Franceze, Remy Heitz, informează luni AFP.
"Mai mult de 900 de persoane majore şi 100 de persoane minore" au fost plasate īn arest, a precizat el īn timpul unei conferinţe de presă. "Parchetul este ferm hotărāt să nu lase nepedepsite abuzurile comise la Paris īn marja acestei zile", a subliniat procurorul.
Duminică seara, potrivit unui bilanţ provizoriu, 278 de persoane au fost deferite Parchetului de la Paris la finalul perioadei de arest. De asemenea, 494 de proceduri au fost clasate fără urmări.
Printre persoanele deferite justiţiei se numără Julien Coupat, prezentat multă vreme drept liderul grupării de extremă stānga Tarnac. Arestat sāmbătă dimineaţa lāngă parcul Buttes-Chaumont, īn nordul capitalei, el se afla la bordul unei maşini īnsoţit de un apropiat, iar poliţiştii au descoperit, īn timpul arestării, o vestă galbenă, o mască de şantier şi bombe cu vopsea, a detaliat o sursă apropiată dosarului.
La tribunal, lāngă Porte de Clichy, numărul de audieri a fost dublat īncă de săptămāna trecută pentru a face faţă afluxului de arestaţi. "Dispozitivul va fi īntărit pentru luni şi marţi: īn total, vor avea loc zece audieri pentru punere imediată sub acuzare (comparativ cu trei īn mod obişnuit)", a subliniat procurorul Republicii. El a precizat că "un anumit număr de arestaţi" vor fi īndreptaţi spre tribunalele din Creteil, Bobigny şi Nanterre. "Răspunsuri rapide care să asocieze fermitate şi pedagogie vor fi puse īn aplicare", a promis el.
"Profilurile" persoanelor arestate sunt "foarte apropiate de cele de săptămāna trecută", a mai subliniat procurorul: "majoritar bărbaţi īn vārstă sub 40 de ani, cei mai mulţi fără antecedente judiciare, veniţi din diferite regiuni ale Franţei".
Printre aceştia, "profiluri īnsemnate provenite din rāndurile extremei drepte sau extremei stāngi" şi "profiluri de oameni mai tineri, motivaţi adesea de dorinţa de a jefui comerţuri". AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu; editor online: Magdalena Tănăsescu)