MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227  Email: maria@on.aibn.com    TICO # 4625745

                      HOME     

TRAVEL EXPRESSIONS
235 Dixon Rd.
Toronto, ON  M9P 2M5
Tel: (416) 241-4654
TICO # 1758013

NEW WAVE TRAVEL
1075 Bay St.
Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO # 1337762

Bucureşti - Romānia pierde mai mult de 10 miliarde de euro anual din cauza deficitului de talente
(circa 6% din PIB-ul naţional), iar Uniunea Europeană pierde, din aceeaşi cauză, 324 de miliarde de euro pe an, se arată īntr-un studiu de specialitate remis joi AGERPRES.
Companiile antreprenoriale din Europa consideră că gradul de reglementare şi birocraţia de la nivelul economiilor locale ameninţă īntr-o măsură mult mai mare dezvoltarea activităţii pe care o derulează, comparativ cu reglementările şi birocraţia de la nivelul UE, arată datele sondajului PwC European Private Business Survey. Īn cadrul studiului, care a chestionat 2.447 de companii provenind din 31 de ţări europene, 39% dintre respondenţi apreciază că birocraţia de la nivel local este o provocare, faţă de 29% care considerau că birocraţia la nivelul Uniunii Europene pune probleme.
Această percepţie a fost īntālnită cu precădere īn ţări precum Croaţia, Grecia, Finlanda, Ungaria, Italia şi Marea Britanie. De exemplu, aproape 71% dintre respondenţii din Grecia apreciau birocraţia elenă drept o problemă, comparativ cu 24% care arătau cu degetul spre cea din UE.
Companiile antreprenoriale din Europa de Est au fost cele mai vocale cānd a venit vorba despre dificultatea de a angaja personal calificat. Raportat la PIB-urile naţionale, pierderile economice ca rezultat al deficitului de talente indică cifre īngrijorătoare pentru ţări precum Bulgaria (13,2%), Romānia (6%), Polonia (5,7%), Malta (5,6%) şi Ungaria (5,2%). Aceste procente īnsumează 46,4 miliarde de euro pierdute numai din această cauză. Cele mai afectate sunt sectorul construcţiilor şi al producţiei.
'Romānia pierde anual 6% din PIB-ul naţional numai din cauza deficitului de talente. Disponibilitatea personalului calificat depinde de factori precum libera circulaţie a forţei de muncă, inclusiv uşurinţa obţinerii permisului de muncă pentru cetăţenii non-UE precum şi sisteme de educaţie care asigură absolvenţilor pregătirea corespunzătoare. Ar fi necesară modelarea sistemului de educaţie īn concordanţă cu nevoile mediului de afaceri. Totodată, e de dorit o debirocratizare a relaţiei dintre stat şi contribuabil, secondată de investiţii īn digitalizarea acestei interacţiuni, mai ales īn condiţiile īn care antreprenorii locali percep Romānia ca avānd cel mai īnalt grad de birocraţie (80%) dintre toate ţările chestionate', consideră Mihai Aniţa, liderul Echipei Integrate de Servicii pentru Companiile antreprenoriale, PwC Romānia.
La nivelul UE, competiţia (52%) şi deficitul de talente (43%) au fost indicate de cei chestionaţi drept cele mai mare ameninţări la adresa dezvoltării, mai presus de birocraţie şi reglementările interne.
Reprezentanţii companiilor antreprenoriale consideră că, din perspectiva posibilităţilor de creştere şi dezvoltare, este foarte importantă angajarea de forţă de muncă bine pregătită. Īntrebaţi care este problema principală cu care se confruntă, aceştia precizau lipsa capacităţii lor de a recruta personal calificat. Īn acest context, deficitul de talente generează costuri masive pentru regiune, estimate la 324 de miliarde de euro anual, reprezentānd venituri pierdute pentru companiile antreprenoriale. Cifra reprezintă echivalentul PIB-ului Portugaliei, Ungariei şi Croaţiei laolaltă.
Deficitul de talente vine īntr-un moment īn care rata şomajului scade īn Europa. Nivelul şomajului īn UE28 s-a īmbunătăţit din 2013 şi s-a oprit la 7,1% īn februarie 2018, comparativ cu 8% īn urmă cu un an. Piaţa muncii devine tot mai rigidă īntr-un moment īn care companiile antreprenoriale doresc să investească mai mult şi să recruteze mai mult personal calificat care să le ajute să īşi dezvolte afacerile. Una dintre probleme este că mulţi tineri nu pot accepta noi poziţii pentru că le lipsesc abilităţile necesare, īn ciuda faptului că rata şomajului īn rāndul acestora este īncă de peste 10% īn multe economii din Europa.
Guvernele trebuie să trateze cu mai multă seriozitate problema deficitului de talente, avānd īn vedere că sistemele de educaţie din multe dintre statele europene nu pregătesc suficient de mulţi absolvenţi cu aptitudinile necesare pentru cererea īn creştere din rāndul companiilor antreprenoriale. Această problemă va deveni mai urgentă avānd īn vedere că cererea de personal bine pregătit creşte, iar companiile antreprenoriale investesc mai mult īn tehnologiile digitale intensive, pentru a le face mai competitive.
Companiile antreprenoriale sunt optimiste īn ceea ce priveşte perspectivele de dezvoltare īn Europa, unde, īn ciuda semnalelor recente de slăbiciune, regiunea s-a bucurat de aproximativ doi ani de creştere economică. Unele dintre cele mai optimiste companii antreprenoriale sunt din Austria, Finlanda şi Olanda. Chiar şi companiile din Marea Britanie şi Irlanda, unde Brexitul rămāne o problemă cotidiană, au o percepţie pozitivă şi vor continua să īşi menţină optimismul īn următorul an. Accentul pe strategiile de dezvoltare digitală este puternic īndeosebi  īn rāndul companiilor antreprenoriale din Scandinavia şi Europa de Vest, mai exact īn state precum Norvegia, Olanda, Elveţia şi Austria.
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion reprezentativ de 2.447 de companii antreprenoriale din 31 de ţări europene (UE28, Elveţia, Norvegia şi Turcia). AGERPRES/(AS - autor: Carmen Marinescu, editor: Andreea Marinescu)