MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227  Email: maria@on.aibn.com    TICO # 4625745

                      HOME     

 

NEW WAVE TRAVEL
1075 Bay St.
Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO # 1337762

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat că ţara sa nu intenţionează o schimbare de regim īn Iran pe cale militară, relatează luni portalul american Axios, citat de EFE şi mass-media ruse.
Pompeo a făcut această declaraţie īntr-o īntālnire recentă cu uşile īnchise cu membri ai comunităţii americano-iraniene la hotelul Renaissance Dallas (statul Texas), conform Axios, care citează trei surse prezente la această īntālnire.
Īn cursul acestei reuniuni, şeful Departamentului de Stat a ţinut un scurt discurs īn deschidere, trecānd imediat la o sesiune de īntrebări şi răspunsuri.
Unul dintre participanţi l-a īntrebat care ar fi opţiunea dacă nu va exista nicio schimbare īn sistemul politic din Republica Islamică, la care Pompeo a răspuns: 'Suntem atenţi să nu utilizăm limbajul schimbării de regim', insistānd că administraţia preşedintelui Donald Trump nu va interveni militar īn Iran.
Īntrebat dacă SUA au luat īn calcul o lovitură de stat īn această ţară, Mike Pompeo a răspuns evaziv, potrivit EFE.
'Chiar dacă ar fi fost luată īn considerare, credeţi că v-aş spune?', a spus el īn glumă.
'Misiunea noastră este de a le oferi oportunitatea, capacitatea de a crea oportunităţi, de a crea acest lucru, de a oferi sprijin pentru tranziţie', a adăugat Pompeo, potrivit căruia Washingtonul este interesat ca la conducerea Iranului să se afle 'un grup de lideri nerevoluţionari'.
Īn mai 2018, Washingtonul a decis să denunţe tratatul nuclear semnat cu Iranul īn 2015, afirmānd că Teheranul profită de acest acord pentru dezvoltarea programului său de īnarmare nucleară, abordare respinsă de celelalte ţări semnatare: Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania.
Drept urmare, SUA au reinstituit sancţiunile īmpotriva Iranului şi au inclus, printre altele, pe lista sa de organizaţii teroriste Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene. AGERPRES/(AS-autor: Lilia Traci; editor: Gabriela Ionescu, editor online: Adrian Dădārlat)