HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

Dr. Mihnea Strugurescu
Associate in Dentistry with The Faculty of Dentistry
University of Toronto, M.D., D.D.S., D.H.C., - Medic Stomatolog
745 Danforth Ave. 
Suite 309
Tel: 416 469-1968
Oferim o īntreagă gamă de servicii dentare
pentru adulţi şi copii: - Implante -  Stomatologie cosmetică - Albirea dinţilor - Faţete de porţelan Lumineers - Proteze dentare - Ortodonţie - Tratamente gingivale
Clinica dentară este deschisă de Luni pānă Sāmbătă
 

Bucureşti - DNA a trimis īn judecată, īn cei 20 de ani de activitate, aproximativ 15.000 de persoane acuzate de corupţie, care au produs un prejudiciu total de 5,4 miliarde euro.
Potrivit bilanţului de activitate al DNA, printre persoanele deferite justiţiei se află 400 de primari, 800 de directori de instituţii publice şi companii naţionale, 160 de procurori şi judecători, 60 de membri ai Guvernului (doi prim-miniştri, miniştri, secretari de stat), 40 de preşedinţi de preşedinţi de consilii judeţene sau 1.000 de poliţişti.
Printre altele, au fost trimişi īn judecată 2.300 de inculpaţi pentru fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu total de 300 milioane de euro.
De asemenea, procurorii DNA au instituit sechestre pentru recuperarea prejudiciilor rezultate din infracţiuni īn valoare de peste 4 miliarde de euro.
Īn ultimii 10 ani, valoarea totală a bunurilor date, oferite, cerute sau primite ca mită īn dosarele trimise īn judecată se ridică la aproximativ 1 miliard de euro.
Īn prezent, DNA susţine că investighează dosare cu prejudicii estimate la 4 miliarde de euro.
Alte repere ale istoriei DNA:
* 30 milioane de euro - cea mai mare mită reţinută īntr-un dosar de mare corupţie privind achiziţii publice;
* 60 milioane euro - cea mai mare valoare a despăgubirilor pronunţate prin hotărāre definitivă de o instanţă īntr-un dosar īntocmit de DNA. Este vorba de dosarul privatizării frauduloase a ICA, īn care a fost condamnat Dan Voiculescu;
* 22 milioane euro - cea mai mare sumă confiscată printr-o hotărāre definitivă īntr-o cauză de corupţie de nivel īnalt;
* 15 ani şi 8 luni - cea mai mare pedeapsă aplicată de instanţă īntr-un dosar de corupţie instrumentat de DNA. AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu)