MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227 Email: maria@on.aibn.com     TICO # 4625745

                         HOME      

MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227
Email: maria@on.aibn.com
TICO # 4625745

NEW WAVE TRAVEL
1075 Bay St.
Toronto, ON
Tel: (416) 651-4102
Toll FREE: 1 800-463-1512
Email: martha@newwavetravel.net
TICO # 1337762

Dr. Christina Oprescu-Havriliuc
& Assoc.
Stomatologie pentru intreaga familie; Servicii stomatomogice variate si de calitate; 
Program de lucru avantajos, 
inclusiv dupa amiaza si sambata; 
Timp minim de asteptare cu 
respectarea programarilor; 
Noii pacienti sunt bineveniti; 
Ambianta relaxanta
Acces facil

Adresa: 701 Sheppard Ave., Suite 205, Toronto
Tel: 416 225-8822

Deputatul Nicușor Dan a declarat, joi, la Parlament, că a demisionat din funcția de președinte al USR, dar și din calitatea de membru de partid, avānd īn vedere, printre altele, decizia Biroului Național al formațiunii, care s-a pronunțat īmpotriva redefinirii familiei īn Constituție.
"Sunt trei motive importante pentru care o fac. Unul dintre ele — opinia mea fermă că lucrul cel mai rău care se poate īntāmpla īn Romānia acum este ca dezbaterea principală să nu fie pe cine fură, cine nu fură, ci pe cine apără tradițiile și pe cine nu le apără. Și īn felul ăsta o să ajungem că 20 de ani oamenii care fură o să fure īn continuare, spunānd că apără tradițiile și ăsta este un pericol uriaș pentru Romānia. Al doilea motiv este că simt o datorie pentru oamenii care ne-au votat. Tema aceasta a familiei este o temă foarte importantă pentru fiecare dintre ei, este o temă intimă, care ține de identitate, de sentimentul religios. Chiar dacă ea este importantă pentru ei ca persoane, chiar dacă nu este importantă pentru societate acum și pentru că USR a fost votat și de oameni care sprijină acest referendum (...) și de oameni care nu-l sprijină, e, din nou, convingerea mea fermă că USR-ul trebuie să se adreseze și unora și altora", a declarat Nicușor Dan, īntr-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, al treilea motiv al demisiei sale ține de onoare.

"Īn etapele de formare a acestui partid — fie că a fost USB, la īnceput, fie că a fost USR—, mai apoi, īn zecile īn īntālniri pe care le-am avut cu oameni pe care īncercam să-i conving să vină către această construcție le-am promis și a fost o promisiune a mea, personală, că īn partidul ăsta este loc pentru toată lumea. Este loc și pentru progresiști, este loc și pentru conservatori și că n-o să existe o decizie a partidului care să fie īn contradicție cu sentimentele lor intime, importante, identitare. (...) Această decizie vine să spună, īn opinia mea, că unii dintre colegii noștri sunt colegi de māna a doua, adică convingerile lor intime, īntr-o chestiune importantă pentru ei, intră īn contradicție cu direcția īn care partidul vrea să meargă. Și pentru asta eu īmi asum că am făcut o promisiune de care nu m-am putut ține, e o chestiune de onoare și asta antrenează demisia mea, astăzi, din USR", a explicat Nicușor Dan. 
El a adăugat că, prin gestul său, īn USR nu se produce ceva dramatic, avānd īn vedere că partidul este "o construcție cu mulți oameni".

"Īn construcția asta a apărut o majoritate care vrea să meargă īntr-o direcție, eu nu cred că direcția asta este bună, dar este dreptul lor să o facă. Le urez succes și sunt convins că se vor ține de cuvānt și tot ce am promis īn campania electorală va fi realizat de USR", a spus el.

Nicușor Dan a arătat că rămāne "disponibil" pentru politica romānească, dar și pentru USR īn cazul īn care un for mai īnalt decāt Biroul Politic al partidului īși va reconsidera decizia luată miercuri — cea privind redefinirea familiei.

"A fost o decizie asumată pe care am anunțat-o, pentru ca toată lumea să fie īn cunoștință de cauză. Īmi pare rău că această chestiune se suprapune peste campania electorală a colegilor noștri din cāteva orașe din Romānia, aș fi putut să īntārzii cu acest anunț dacă nu l-ar fi făcut alții. Decizia mea a fost comunicată colegilor mei, ieri, īn ședință de Birou Național și va fi transmisă pe mail filialei Sectorului 6 azi, deci decizia este luată. Īn secunda īn care Biroul local se va īntruni, probabil la īnceputul săptămānii viitoare, ei nu pot să facă altceva decāt să constate că demisia există", a afirmat acesta. 
Īntrebat dacă va demisiona și din Parlament, el a spus că nu a luat o hotărāre īn acest sens.

"Există și această posibilitate (de a demisiona din Parlament — n.r.), dar o să mă consult cu colegii mei parlamentari pentru a lua o decizie", a adăugat Nicușor Dan.

Alături de Nicușor Dan la conferința de presă s-au aflat mai mulți parlamentari USR, printre aceștia numărāndu-se Oana Bāzgan, Cristian Ghica, Cosette Chichirău, George Dircă.

Īntrebat dacă aceia care īi sunt alături īl vor urma, Nicușor Dan a spus că i-a sfătuit să rămānă īn partid.

AGERPRES/ (AS — autor: Daniel Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)