HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

DRIVER TRAINING SCHOOL


1.
Asistenta necesara in vederea obtinerii permisului G1, G2 si G.
2. Pentru lectii de conducere, va preiau si va las in fata locuintei.
3. Certificat pentru reducerea asigurarii, precum si reducerea perioadei de asteptare pentru noii conducatori cu permis G1.
4. Appointment rapid pentru examenul de conducere.
5. Interpret pentru examenul de scris (G1)
6.
Preturi mici.

Sunati la: 416 838-5264 MEDI
Vorbesc romaneste

Bucureşti - Romānia a atras, recent, 3,3 miliarde de dolari americani de pe pieţele externe de capital, după doi ani de absenţă pe această piaţă, suma reprezentānd cel mai mare volum atras īn dolari, precizează Ministerul Finanţelor Publice.
Fondurile aferente acestei tranzacţii au fost īncasate marţi, 14 iulie.
'Emisiunea de euroobligaţiuni lansată īn data de 7 iulie 2020 de Ministerul Finanţelor Publice s-a bucurat de un interes deosebit din partea investitorilor, Romānia revenind pe piaţa USD pentru prima oară din 2018. Tranzacţia a reconfirmat poziţia Romāniei de emitent suveran sofisticat pe pieţele externe de capital, printre punctele de interes ale emisiunii numărāndu-se: prima tranzacţie de euroobligaţiuni denominată īn USD realizată de Romānia īn 2020, cu o tranşă dublă, 10 ani lung īn sumă de 1,3 miliarde USD şi 30 ani lung īn sumă de 2 miliarde USD, după cele două tranzacţii realizate īn prima jumătate a anului care au fost denominate īn EUR. Este prima tranzacţie īn USD realizată de Romānia după 2 ani de absenţă de pe această piaţă, fiind cel mai mare volum atras de pe pieţele externe de capital īn dolari americani', se arată īntr-un comunicat al MFP remis miercuri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, a fost consemnată, totodată, o reducere consistentă a costului faţă de nivelul iniţial lansat īn piaţă, de 25 de puncte de bază.
De asemenea, valoarea cupoanelor de plată (3% pentru 10 ani lung şi 4% pentru 30 ani lung) este net inferioară cupoanelor aferente tranzacţiilor īn dolari efectuate īn anii anteriori - 2018 (cupon de 5,125% pentru 30 ani), 2014 (cupon de 4,875% pentru 10 ani şi 6,125% pentru 30 ani), 2013 (cupon de 4,375% pentru 10 ani) şi 2012 (cupon de 6,750% pentru 10 ani).
Emisiunea s-a bucurat de o cerere foarte mare din partea investitorilor īnainte de stabilirea costului final al emisiunii (cu ordine de peste 8 miliarde de dolari), dar şi la īnchiderea tranzacţiei cānd nivelul cererii s-a menţinut la un nivel record, de 7,4 miliarde de dolari, precizează sursa citată.
'Succesul recentei tranzacţii denotă interesul investitorilor īn titlurile emise de Romānia īn dolari americani, precum şi īncrederea acestora īn capacitatea de răspuns a ţării noastre īn faţa crizei generate de pandemia COVID-19 şi īn planul de relansare economic pe termen mediu al actualului Guvern. Īmprumutul va fi utilizat pentru acoperirea nevoilor de finanţare īn creştere, rezultate din deficitul bugetar şi volumul refinanţării datoriei publice', a declarat Florin Cīţu, ministrul Finanţelor Publice.
Valoarea totală a emisiunii a fost de 3,3 miliarde de dolari, cu o subscriere finală de 7,4 miliarde de dolari, prin participarea unui număr de peste 400 de investitori.
Emisiunea a fost realizată īn două tranşe, din care 1,3 miliarde de dolari cu maturitatea de 10 ani lung, cu un randament de 3,045% şi o rată de dobāndă de 3,00% pe an şi două miliarde de dolari cu maturitatea de 30 ani lung, cu un randament de 4,00% şi o rată de dobāndă de 4,00% pe an.
Baza investiţională a tranzacţiei a fost diversificată atāt din punct de vedere geografic, cāt şi din punct de vedere al tipurilor de investitori. Īn privinţa, tipurilor de investitori, īn ambele tranşe se poate observa preponderenţa investitorilor de tipul 'real money', respectiv fonduri de active administrate privat şi bănci comerciale. De asemenea, este de remarcat o creştere a participării investitorilor din Asia (11% īn cazul tranşei de 30 ani lung) şi a participării īn proporţie de peste 65% a marilor investitori activi pe pieţele internaţionale de capital din SUA şi Marea Britanie pentru ambele tranşe.
Īn ceea ce priveşte distribuţia geografică a investitorilor, pentru maturitatea de 10 ani lung (cu scadenţă la 14 februarie 2031), aceasta a fost următoarea: Marea Britanie 39%, SUA 27%,Romānia 10%, Restul CEE 2%, Germania 4%, Austria/Elveţia 4%, Benelux 3%, Ţările Nordice 2%, Sudul Europei 2%, Franţa 1%, Asia 3%, restul lumii 3%.
Pentru maturitatea de 30 ani lung (cu scadenţă la 14 februarie 2051), distribuţia geografică a investitorilor a fost următoarea: SUA 37%, Marea Britanie 29%, Romānia 3%, Restul CEE 1%,  Germania 4%, Austria/Elveţia 6%, Benelux 4%, Ţările Nordice 1%, Sudul Europei 2%,  Asia 11% , restul lumii 2%.
Distribuţia pe categorii de investitori pentru maturitatea de 10 ani lung a fost preponderent către fonduri de active administrate privat, respectiv 68%, 10% către bănci comerciale şi private, 14% către fonduri de pensii şi companii de asigurări şi 6% către fonduri de investiţii.
Pentru maturitatea de 30 ani lung, distribuţia īn funcţie de tipul investitorilor a fost următoarea: fonduri de active administrate privat 67%, bănci comerciale şi private 3%, fonduri de pensii şi companii de asigurări 19% şi fonduri de investiţii 9%.
Tranzacţia a fost intermediată de Citigroup Global Markets Limited, Erste Group Bank AG, HSBC Bank plc, ING Bank N.V., J.P. Morgan Securities plc şi Raiffeisen Bank International AG. AGERPRES/(AS - editor: Andreea Marinescu)