MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227 Email: maria@on.aibn.com      TICO # 4625745

                  Home               

ANDREI TEODOSIU, B.Mus,B Ed.
Agent Imobiliar
REAL ESTATE SINCE 1988
La dispozitia comunitatii romane in intregul GTA cu pofesionalism si totala dedicatie de peste 26 de ani
Sutton West Realty, Inc., Brokerage
Office: (416) 229-1010 
Direct Line: (416) 505-9553
Email: ateodosiu@trebnet.com
www.teodosiu.com

AVETI NEVOIE DE MORTGAGE?
Avem acces la peste 25 de institutii financiare de la care va putem obtine mortgage-ul ideal.
Sunati acum pentru
o rata mica si un sfat competent.
VAS ANTON
Mortgage Consultant
Tel: (519) 894-9596
Cell: (519) 729-2299
Fax: (519) 650-3727
Email:
vas.anton@excelmortgage.ca
CONSULTATII GRATUITE
- pre-approval (rata garantata pt. 120 zile) - finantare 100% (fara downpayment) - rate fixe sau variabile - liber-profesionisti (self-employed) - 1st, 2nd, 3rd mortgage - cashback (până la 5%)

VANZARI Si CUMPARARI de LOCUINTE

Mihaela Nitescu

Agent imobiliar

Tel: (416) 816 – 0698
Email: mnitescu@trebnet.com

EXPERIENTA -  PROFESIONALISM
Royal LePage - 
President's Gold Award Winner

Bucureşti - Salariile brute au crescut cu peste 30% în România, din anul 2010 şi până în prezent, iar în Europa Centrală şi de Est (ECE), deficitul de forţă de muncă şi creşterea costurilor cu forţa de muncă reprezintă motive de îngrijorare pentru companii, se arată într-o analiză realizată de Coface remisă, marţi, AGERPRES.
'Piaţa de forţă de muncă din regiunea Europei Centrale şi de Est continuă să se îmbunătăţească. Ratele şomajului au scăzut la cel mai mic nivel de până acum, însă cele mai multe economii din ECE înregistrează cifre ale şomajului mai mari decât media UE. Datele arată o îmbunătăţire în intervalul ultimilor doi ani, salariile în creştere, inflaţia scăzută, transformând consumul generat de gospodării, în principalul motor al expansiunii economice. Cele mai multe ţări ale ECE au înregistrat o dinamică salarială pozitivă în ultimi ani. Din 2010, salariile brute au crescut cu peste 30% în România şi Bulgaria şi cu peste 20% în Ungaria şi Polonia', se arată în document.
Potrivit acestuia, în timp ce gospodăriile şi activitatea economică globală a regiunii beneficiază de creşteri, companiile au de suferit, deoarece se confruntă cu o forţă tot mai mare în negocierea salariilor, fiind constrânse să accepte costuri mai mari de compensare.
'Cererea internă şi externă venită din partea gospodăriilor, rata scăzută a natalităţii şi emigrarea în Europa de Vest, toate au contribuit la deficitul forţei de muncă. Un număr din ce în ce mai mare de companii raportează aceşti factori ca reprezentând o barieră împotriva expansiunii afacerilor. Chiar şi companiile care plătesc salariile mai mari se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte angajarea. Posturile vacante sunt deosebit de puţine în Republica Cehă şi Ungaria. Creşterile salariale depăşesc în prezent câştigurile din productivitatea muncii. Din fericire, totuşi, costurile regionale ale forţei de muncă sunt încă, în medie, de trei ori mai mici decât în ţările ECE. Acest decalaj avantajos de care se bucură regiunea în ceea ce priveşte costurile unitare ale forţei de muncă, împreună cu proximitatea sa geografică şi culturală, ar trebui să aducă avantaje comerciale competitive. Totodată, aceste beneficii ar putea fi compromise pe termen mediu dacă emigrarea persoanelor tinere şi calificate continuă', menţionează sursa citată.
Companiile vor continua să se confrunte cu un deficit al forţei de muncă - în particular în ceea ce priveşte angajaţii calificaţi.
'Studii recente indică faptul că profesiile precum şoferii şi inginerii sunt printre cele mai greu de ocupat posturi din ECE. Deficitul forţei de muncă ar putea fi atenuat prin încurajarea emigranţilor să se întoarcă în locurile natale. Aceasta ar necesita însă îmbunătăţiri ale actelor de guvernare. O revenire suficientă a emigranţilor în ţările de provenienţă este foarte puţin probabilă. Cei care au fost afectaţi de Brexit (sau de scenarii de viitor similare) vor fi mai motivaţi să-şi găsească de lucru în alte ţări europene din vest, datorită diferenţelor semnificative în ceea ce priveşte potenţialul venitului. Încurajarea participării forţei de muncă în rândul minorităţilor etnice, a femeilor (rata de participare a acestora scăzută în comparaţie cu Europa de Vest: 61% în Polonia, 59% în Ungaria, 57% în România, comparativ cu 79% în Suedia, 72% în Germania şi 71% în Austria) şi a populaţiei senioare precum şi stimularea formării profesionale şi a programelor de învăţământ terţiar ar contribui, de asemenea, la rezolvarea situaţiei', informează Coface. AGERPRES