MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227 Email: maria@on.aibn.com      TICO # 4625745

                  Home               

ANDREI TEODOSIU, B.Mus,B Ed.
Agent Imobiliar
REAL ESTATE SINCE 1988
La dispozitia comunitatii romane in intregul GTA cu pofesionalism si totala dedicatie de peste 26 de ani
Sutton West Realty, Inc., Brokerage
Office: (416) 229-1010 
Direct Line: (416) 505-9553
Email: ateodosiu@trebnet.com
www.teodosiu.com

AVETI NEVOIE DE MORTGAGE?
Avem acces la peste 25 de institutii financiare de la care va putem obtine mortgage-ul ideal.
Sunati acum pentru
o rata mica si un sfat competent.
VAS ANTON
Mortgage Consultant
Tel: (519) 894-9596
Cell: (519) 729-2299
Fax: (519) 650-3727
Email:
vas.anton@excelmortgage.ca
CONSULTATII GRATUITE
- pre-approval (rata garantata pt. 120 zile) - finantare 100% (fara downpayment) - rate fixe sau variabile - liber-profesionisti (self-employed) - 1st, 2nd, 3rd mortgage - cashback (pānă la 5%)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că nu vede, "momentan", motive de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
El a adăugat că, īn cazul că va solicita revocarea procurorului şef DNA, ministrul Justiţiei va trebui să vină extrem de bine documentat īn acest sens.
"Asta cu revocarea constat că e o preocupare intensă īn spaţiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. Īn acest caz, cu siguranţă domnul ministru va veni extrem, extrem de bine documentat dacă ar solicita aşa ceva. Īncă o dată, acum nu cunosc motive de revocare. Cum s-a aflat că nu a existat nici un control la DNA, altul decāt cel din vara anului trecut, despre care nu s-a mai auzit mare lucru, probabil s-a terminat cu bine, nu a existat nici măcar o discuţie la nivelul conducerii DNA. M-ar surprinde, aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare", a declarat Iohannis, īn conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.
Īntrebat dacă īn cazul īn care va exista o cerere de revocare a procurorului şef din partea ministrului, va ţine cont de avizul consultativ al CSM-ului, şeful statului a răspuns că "CSM-ul s-a dovedit a fi o instituţie foarte dedicată, cum şi īn Constituţie scrie, īn sensul garantării şi īntăririi independenţei justiţiei" şi ca atare va lua toate demersurile CSM-ului "foarte īn serios".
Preşedintele Iohannis a opinat că scandalul din jurul DNA "se va finaliza singur, fiindcă după un timp, lucrurile vor merge mai departe". "Nu ştiu cāte casete şi cāte ore de īnregistrări o să mai prezinte cei care le-au prezentat pānă acum, dar nu contează... Acest film l-am mai văzut, acum cred aproximativ un an de zile, tot aşa, cu un inculpat care a dispărut şi au īnceput să apară casete de īnregistrări şi alte lucruri. Eu cred că aceste chestiuni trebuie lăsate justiţiei pentru clarificare", a arătat şeful statului.
El a menţionat, pe de altă parte, că la momentul īnvestirii guvernului a avut o "discuţie scurtă" cu premierul Dăncilă şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. "Confirm cele relatate la momentul respectiv īn spaţiul media - a fost o discuţie scurtă īn două puncte despre vizita mea pe care urma să o fac la Bruxelles şi am convenit această īntālnire cu doamna prim ministru (n.r. de joi)", a explicat preşedintele.
Īntrebat dacă, īn contextul ultimelor evoluţii de pe scena politică, dar şi după īntālnirea avută joi cu premierul şi cu preşedintele PSD, cāt de aproape este de declanşarea acelui referendum pe tema justiţiei pe care l-a anunţat īncă de anul trecut, preşedintele a arătat că, deocamdată, trebuie lămurite legile justiţiei. "Deocamdată cred că trebuie lămurite legile justiţiei, care sunt īn procedură parlamentară, respectiv, de punere de acord cu decizia Curţii Constituţionale, după aceea vor ajunge, probabil, la mine, după care, dacă mai sunt neclarităţi sau puncte unde e nevoie de o aplecare asupra unei modificări, voi face anunţurile respective şi după aceea, dacă este cazul, putem să discutăm şi de altceva", a mai spus şeful statului. AGERPRES / (A - autori: Cătălina Matei, Cătălin Alexandru, editori: Marius Frăţilă, Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)