MARIA GLOBE TOURS INC.
339 BLOOR STREET WEST. SUITE 220, TORONTO, ON, M5S 1W7
Tel: (416) 481-2227 Email: maria@on.aibn.com      TICO # 4625745

                  Home               

ANDREI TEODOSIU, B.Mus,B Ed.
Agent Imobiliar
REAL ESTATE SINCE 1988
La dispozitia comunitatii romane in intregul GTA cu pofesionalism si totala dedicatie de peste 26 de ani
Sutton West Realty, Inc., Brokerage
Office: (416) 229-1010 
Direct Line: (416) 505-9553
Email: ateodosiu@trebnet.com
www.teodosiu.com

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că īn ceea ce o priveşte pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi cel mai grav lucru este corupţia de putere, īnsemnānd nesocotirea principiilor de drept şi constituţionale.

''Ce pot să vă spun īn legătură cu doamna Kovesi? Nu ştiu dacă cel mai grav e, că am citit, că a primit o geantă sau mai multe, poşetă de femeie, la asta mă refer, nu asta e cel mai grav. La doamna Kovesi problema cea mai gravă pe care eu o consider a fost corupţia de putere. Corupţie nu īnseamnă doar că a luat comision de la unul sau a primit o bijuterie, şi asta e foarte grav. Dar este la fel de gravă şi corupţia de putere, īnsemnānd nesocotirea principiilor de drept şi constituţionale īntr-o ţară'', a declarat Tăriceanu, sāmbătă, īntr-o conferinţă de presă la Sinaia.

Īntrebat īntrebat īn legătură cu dosarul fostei şefe a DNA, Tăriceanu a spus: ''Cred că Laura Codruţa Kovesi, pānă la urmă, nu este mai egală decāt alţii, suntem toţi cetăţeni egali cu aceleaşi drepturi şi obligaţii''.

Liderul ALDE a vorbit despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror şef european, susţinānd că sunt lucruri peste care nu se poate trece.

''Eu, de principiu, am spus că īntotdeauna am să fiu foarte bucuros şi māndru cānd un romān, un reprezentant al Romāniei o să poată să ocupe o poziţie īn ierarhia instituţiilor europene. Dar avānd nişte lucruri peste care nu pot trece, mi se pare extrem de grav ca, din postura de procuror şef al DNA, să fii de două ori sancţionat de CCR, nu mai vorbesc de restul lucrurilor, care şi alea sunt foarte importante, şi să poţi să vizezi o astfel de poziţie, e ceva neregulă. E ceva īn neregulă nu cu statul de drept din Romānia, ci, haideţi să spunem, mai mult percepţia şi raporturile politice care se creează mai departe. Dacă pentru ceilalţi parteneri europeni asta reprezintă o chestiune banală, minoră, e şi ăsta un lucru care trebuie īnregistrat'', a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a participat sāmbătă la Şcoala Politică de Iarnă a Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE), care a avut loc la Sinaia. AGERPRES/(A - autor: Cornelia Dumitru, editor: Andreea Rotaru, editor online: Alexandru Cojocaru)