HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

D&G Europe Consulting
343 Preston Street
11th Floor

Ottawa ON K1S 1N4

Tel: (613) 230-7207

Email: info@mycanadaimmigrationcom

Web: www.mycanadaimmigration.com

ANUNT IMPORTANT:
Cu incepere de la 30 iunie 2011, nimeni nu mai poate angaja ca reprezentanti legali consultanti ce nu sunt membri ai ICCRC (Immigration Consultants of CanadaRegulatory Council).

Dan si Mariana Gheciu sunt printre primii care au primit acreditarea in ICCRC, iar Dan Gheciu este acreditat si de autoritatile de Imigratie ale Quebecului

Bucureşti - Prim-ministrul Florin Cīţu a declarat luni că Romānia va avea dozele de vaccin necesare pentru ca pānă la finele lunii mai, īn cel mai pesimist scenariu, 5 milioane de persoane să fie vaccinate anti-COVID şi a lansat un apel către politicieni şi reprezentanţi ai bisericii ca īn această perioadă să se implice īn accelerarea campaniei de vaccinare.
'Sunt două luni foarte importante pentru noi, aprilie şi mai, pentru că īn aceste două luni vom avea aproape 8 milioane - 8,3 milioane de doze de vaccin care intră īn Romānia şi sunt foarte importante, pentru că la finalul lunii mai ar īnsemna, īn cel mai pesimist scenariu, să avem aproape 5 milioane de persoane vaccinate şi īntr-un scenariu optimist - 6,3 milioane de persoane vaccinate. 5 milioane de persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi, pentru că reprezintă aproape 35% din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul, cred eu, că este important la sfārşitul lunii mai să vorbim de revenirea economiei', a afirmat Florin Cīţu īntr-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Şeful Executivului a adăugat că este foarte important ca politicienii de la nivel central sau local să se implice īn prezentarea campaniei de vaccinare.
'De aceea este foarte important: cu toţii - şi aici fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene - să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare, datele, toţi romānii, să se ştie despre, să aibă informaţiile la zi īn ceea ce priveşte campania de vaccinare. Mai mult, este nevoie, şi am spus-o şi la īntālnirea cu cultele, şi mi s-au dat asigurări, dar vreau să spun şi aici public, este nevoie de o implicare a Bisericii īn această campanie de vaccinare, mai ales īn mediul rural. Este nevoie ca toţi romānii din mediul rural să aibă aceste informaţii, să poată să se vaccineze', a mai declarat Cīţu.
Potrivit acestuia, Romānia va avea avea dozele necesare pentru 'a vaccina 10 milioane de romāni la sfārşitul lunii iulie'.
'Mergem mai repede decāt ne-am programat, dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Deci, dacă mergem să ne vaccinăm, şi de aceea trebuie īntāi să ne programăm pe platforma de programare, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate. Avem dozele, deja sunt programate, şi vom putea vorbi de 10 milioane de persoane vaccinate la sfārşitul lunii iulie, ceea ce clar arată, sunt 70% dintre persoanele adulte şi putem să vorbim clar de o redeschidere a economiei aproape īn totalitate', a susţinut Cīţu.
Totodată, premierul a menţionat că purtat, luni, o discuţie cu reprezentanţii CNCAV şi a rămas stabilit ca la mijlocul lunii iunie să se atingă un număr de 100.000 de persoane vaccinate pe zi.
'Din păcate, şi de aceea este nevoie de implicarea tuturor īn această campanie de vaccinare, numărul persoanelor īnregistrate astăzi este doar 767.883 - persoane īnregistrate sau pe lista de aşteptare īn platforma de programare. Dintre acestea, au fost notificate 442.000 de persoane şi programate 64% dintre ele, 282.000. Deci, este nevoie să ne īnregistrăm, trebuie să ne īnregistrăm pe platformă, pentru că vom avea dozele de vaccin. Ca să trecem peste această perioadă, ca să revenim la normalitate, este singura soluţie vaccinarea şi ne-am asigurat că vom avea doze de vaccin necesare', a mai afirmat Cīţu. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin)