HOME   FAPTU' DIVERS 

D&G Europe Consulting
343 Preston Street
11th Floor

Ottawa ON K1S 1N4

Tel: (613) 230-7207

Email: info@mycanadaimmigrationcom

Web: www.mycanadaimmigration.com

ANUNT IMPORTANT:
Cu incepere de la 30 iunie 2011, nimeni nu mai poate angaja ca reprezentanti legali consultanti ce nu sunt membri ai ICCRC (Immigration Consultants of CanadaRegulatory Council).

Dan si Mariana Gheciu sunt printre primii care au primit acreditarea in ICCRC, iar Dan Gheciu este acreditat si de autoritatile de Imigratie ale Quebecului

LA CRIZANTEMA DE AUR

CASA DE ODIHNA PENTRU BATRANI

MARIA MONICA
905 773-1469

Richmond Hill, Ontario

Curtea Constituţională a Romāniei urmează să discute pe 26 martie iniţiativa legislativă a USR de revizuire a Legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice, au precizat luni, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Pe 12 februarie, Uniunea Salvaţi Romānia anunţa că semnăturile iniţiativei civice "Fără penali īn funcţii publice" au ajuns la Curtea Constituţională a Romāniei, după peste 100 de zile de īntārziere, iar, potrivit legii, judecătorii CCR au la dispoziţie 60 de zile calendaristice pentru a se pronunţa asupra constituţionalităţii textului propus.

"După aproape cinci luni de tergiversări, Camera Deputaţilor a predat Curţii Constituţionale listele semnate de cei peste un milion de romāni care susţin iniţiativa cetăţenească "Fără penali īn funcţii publice". Nota informativă prin care secretarul general a comunicat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor un număr fals al semnăturilor m-a determinat să asist la īntocmirea procesului-verbal de predare-primire, pentru a mă asigura că nu lipseşte absolut nicio semnătură. Nu credeam că va fi nevoie, dar īn aceste condiţii nu ne-am putut baza pe buna credinţă a persoanelor implicate. Astăzi īnsă am reuşit să bifăm īncă un pas care să ducă iniţiativa mai aproape de declanşarea referendumului", preciza preşedintele grupului de iniţiativă, avocatul Mihai Badea.

USR susţinea că, "la comanda politică a lui Liviu Dragnea", angajaţii Secretariatului General au trecut īn nota informativă care urma să fie trimisă Curţii Constituţionale un număr de 591.097 de semnături, deşi Uniunea a depus īn Parlament 931.249 de semnături, dintre care 825.624 validate de primării.

Iniţiativa "Fără penali īn funcţii publice" propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, avānd următorul conţinut: "Nu pot fi aleşi īn organele administraţiei publice locale, īn Camera Deputaţilor, īn Senat şi īn funcţia de preşedinte al Romāniei cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvārşite cu intenţie, pānă la intervenirea unei situaţii care īnlătură consecinţele condamnării". AGERPRES/(AS - autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)