HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

D&G Europe Consulting
343 Preston Street
11th Floor

Ottawa ON K1S 1N4

Tel: (613) 230-7207

Email: info@mycanadaimmigrationcom

Web: www.mycanadaimmigration.com

ANUNT IMPORTANT:
Cu incepere de la 30 iunie 2011, nimeni nu mai poate angaja ca reprezentanti legali consultanti ce nu sunt membri ai ICCRC (Immigration Consultants of CanadaRegulatory Council).

Dan si Mariana Gheciu sunt printre primii care au primit acreditarea in ICCRC, iar Dan Gheciu este acreditat si de autoritatile de Imigratie ale Quebecului

Donald Trump a declarat stare de urgență națională în SUA din cauza noului coronavirus

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri urgenţă naţională în contextul epidemiei de coronavirus, transmite DPA, potrivit Agerpres.
'„Pentru a oferi putere deplină guvernului federal, declar oficial urgenţă naţională'”, a declarat Trump, vorbind de la Casa Albă.
Măsura, anunţată după ce iniţial preşedintele a minimalizat gravitatea pandemiei, va permite guvernului federal să folosească fondurile alocate în caz de catastrofe - 50 de miliarde de dolari pentru finanţarea răspunsului la coronavirus.
Trump a cerut spitalelor să-şi activeze planurile de pregătire pentru situaţii de urgenţă şi fiecărui stat să înfiinţeze centre pentru operaţiuni de urgenţă.
Liderul american a anunţat, totodată, o creştere puternică a capacităţii de testare pentru coronavirus.
Trump a cerut Ministerului Energiei să cumpere petrol pentru rezerva strategică, mai scrie Reuters.

 

Arabia Saudita suspenda zborurile internationale
Guvernul saudit a anunţat sâmbătă că va suspenda toate zborurile internaţionale începând de duminică şi timp de două săptămâni în cadrul luptei împotriva răspândirii noului coronavirus în această ţară, care a înregistrat 86 de cazuri de contagiere, relatează AFP, citată de Agerpres.

 

COVID-19 | OMS anunță oficial depășirea pragului de 5.000 de morți. Europa este epicentrul pandemiei

Peste 5.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului, ''un prag tragic'', a anunţat vineri directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a confirmat bilanţuri centralizate şi publicate anterior de agenţiile de presă internaţionale. Potrivit şefului OMS, Europa a devenit epicentrul pandemiei.

 

Coronavirus - China dezinfectează autobuzele şi lifturile cu ajutorul razelor UV
Beijing, 13 mar /Agerpres/ - Raze ultraviolete (UV) pentru dezinfectarea autobuzelor şi a ascensoarelor: aceasta este metoda high-tech şi ultra-rapidă utilizată în China pentru a elimina orice potenţială urmă a noului coronavirus, relatează vineri AFP.
În faţa epidemiei de Covid-19, care a făcut deja peste 3.100 de decese în ţară, companiile chineze se află sub presiune: trebuie să urmeze cu stricteţe instrucţiunile de prevenţie date de autorităţi.
Compania de transport public din Shanghai, Yanggao, a transformat un tunel de spălare obişnuit pentru autobuze într-o zonă de dezinfectare echipată cu 120 de lămpi UV.
Acest nou proces reduce durata operaţiunii de la 40 de minute la ... 5 minute.


Soția premierului canadian Justin Trudeau, Sophie, a fost diagnosticată cu noul coronavirus

Sophie Gregoire Trudeau, soția premierului canadian Justin Trudeau, a fost diagnosticată cu noul coronavirus, transmite publicația New York Post, citată de Mediafax. Testul efectuat în aceeași zi a ieșit pozitiv.
Justin Trudeau nu prezintă simptome și are o stare de sănătate bună, potrivit unui purtător de cuvânt. Dar, ca măsură de precauție, premierul se va autoizola pentru două săptămâni.
În acest moment sunt 407 cazuri confirmate de coronavirus în Canada.

 

Franţa închide şcolile şi universităţile
Franţa a dispus închiderea şcolilor şi universităţilor, în cadrul eforturilor de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus. Creşele, şcolile, liceele şi unversităţile vor fi închise începând de luni, a anunţat joi seară preşedintele Emmanuel Macron. Autorităţile au îndemnat cetăţenii să lucreze de acasă, să limiteze deplasările şi să protejeze persoanele care au vârste de peste 70 de ani.

Numai 8 cazuri noi de contaminare cu coronavirus în China

China a raportat vineri numai 8 noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici privind epidemia, relatează AFP, preluată de Agerpres. Dintre aceste cazuri noi, 5 au fost înregistrate în oraşul Wuhan, epicentrul bolii, unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019.
Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri 7 morţi. Numărul total al deceselor în China continentală (fără Hong Kong şi Macao) ajunge astfel la 3.176. Peste 80.000 de persoane au fost contaminate în China.

 

Cercetătorii din Suedia încep primele teste pe animale

Cu peste 600 de cazuri, Suedia nu se află în plutonul primelor 5 țări din lume grav afectate, dar se află în topul țărilor în care cercetarea, inclusiv cea medicală, este bine pusă la punct.
La Institutul Karolinska din Stockholm se caută încă din ianuarie, când lumea întreagă afla de epidemia din China, un antidot.

 

Bulgaria declară stare de urgență

Parlamentul Bulgariei a votat vineri în unanimitate pentru declararea stării de urgenţă până la 13 aprilie, pentru a contracara răspândirea coronavirusului, după ce numărul cazurilor confirmate a crescut la 23, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres. Bulgaria a consemnat miercuri primul deces.
Starea de urgenţă prevede interzicerea călătoriilor spre şi dinspre ţările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului şi închiderea şcolilor, respectiv a universităților.

Coronavirus - Bollywoodul se închide; principalul centru financiar al Indiei, Mumbai, afectat de epidemie
New Delhi, 16 mar /Agerpres/ - Filmările pentru producţii cinematografice şi de televiziune au fost anulate în India, unde templele şi mall-urile au fost închise, iar numeroase companii din Mumbai, centrul financiar al ţării, au cerut angajaţilor să lucreze de acasă, în contextul în care metropola indiană face parte din regiunea cel mai grav afectată în această ţară de epidemia cauzată de noul tip de coronavirus, informează luni DPA.
Statul indian Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai, s-a confruntat cu o creştere bruscă a cazurilor confirmate: 37 din totalul de 114 înregistrate la nivelul întregii ţări. Dintre acestea, Mumbai şi un oraş învecinat, Pune, au raportat împreună 24 de cazuri, potrivit autorităţilor medicale indiene.

Coronavirus - Lanţul de cinematografe AMC autorizează doar 50 de spectatori la fiecare proiecţie
Los Angeles, 16 mar /Agerpres/ - AMC Entertainment Holdings Inc. a anunţat luni că va limita numărul de spectatori acceptaţi în cinematografele sale din Statele Unite la cel mult 50 de persoane pentru fiecare proiecţie. Măsura, cu aplicare imediată, din cauza răspândirii epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus, a determinat o scădere cu 21% a valorii acţiunilor grupului, informează Reuters.
Grupul AMC administrează 1.004 cinematografe cu 11.041 de ecrane în 15 ţări, inclusiv 636 de săli şi 8.094 de ecrane de proiecţii în Statele Unite.