HOME   FAPTU' DIVERS 

D&G Europe Consulting
421 Gilmour Street, 2nd Floor
Ottawa, Ont K2P 0R5

Tel: (613) 230-7207
Email: info@mycanadaimmigrationcom
Web: www.mycanadaimmigration.com

ANUNT IMPORTANT:
Cu incepere de la 30 iunie 2011, nimeni nu mai poate angaja ca reprezentanti legali consultanti ce nu sunt membri ai ICCRC (Immigration Consultants of CanadaRegulatory Council).

Dan si Mariana Gheciu sunt printre primii care au primit acreditarea in ICCRC, iar Dan Gheciu este acreditat si de autoritatile de Imigratie ale Quebecului

LA CRIZANTEMA DE AUR

CASA DE ODIHNA PENTRU BATRANI

MARIA MONICA
905 773-1469

Richmond Hill, Ontario

Bucureşti - Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a spus, marţi, ambasadorilor statelor membre ale UE, la īntālnirea informală pe care a avut-o cu aceştia, că lupta īmpotriva corupţiei nu trebuie să lase victime colaterale.
Potrivit unui comunicat remis de Senat, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că īntr-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege, iar legea e egală pentru toţi. El a subliniat că drepturile şi libertăţile individuale au īntotdeauna precedenţă, atāt īn teorie, cāt şi īn practică, asupra drepturilor şi atribuţiilor statului, puterilor din stat şi autorităţilor publice iar lupta īmpotriva corupţiei nu trebuie să lase victime colaterale.
Preşedintele Senatului a subliniat rolul extrem de important pe care Curtea Constituţională īl are ca un factor decisiv de definire a legalităţii constituţionale, precum şi obligaţia asumată de Guvern şi Parlament de a pune īn acord legislaţia īn materie penală cu deciziile Curţii Constituţionale.
Tăriceanu este de părere că economia romānească a atins un nivel de maturitate considerabil, raportat la celelalte state europene şi a punctat că orice reformă economică, oricāt ar fi de spectaculoasă, īşi dovedeşte eficienţa prin īmbunătăţirea nivelului de trai. Preşedintele Senatului a arătat, conform comunicatului citat, că modelul economic romānesc trebuie să se bazeze pe motoarele sustenabile ale creşterii economice, adică: investiţiile, creşterea productivităţii muncii şi exporturile şi trebuie să renunţăm la a considera Romānia ca fiind o ţară care are drept principal avantaj costul redus al forţei de muncă.
Un alt subiect dezbătut īn cadrul īntrevederii a fost cel legat de investiţiile străine īn Romānia, iar Călin Popescu-Tăriceanu i-a asigurat pe ambasadori că Romānia rămāne un partener viabil şi de īncredere pentru continuarea proiectelor īncepute de partenerii europeni şi că din acest punct de vedere Romānia a fost poate cea mai generoasă dintre toate ţările din estul Europei.
O altă temă atinsă īn cadrul īntālnirii a fost legată de proiectul Guvernului privind īnfiinţarea unui Fond Suveran de Dezvoltare a Investiţiilor.
Īn ceea ce priveşte Zona Euro, alt subiect atins īn cadrul īntrevederii, preşedintele Senatului consideră că Romānia trebuie să adere atunci cānd va fi pregătită.
'Discutăm īn primul rānd de convergenţa nivelului de trai, dar şi de aşa-numita convergenţă structurală, ceea ce presupune un nivel ridicat de competitivitate economică, modernizarea infrastructurilor, creşterea ponderii industriilor purtătoare de progres tehnologic şi o mai bună integrare a Romāniei īn fluxurile economice intra-comunitare', a subliniat preşedintele Senatului.
Īn comunicatul citat se mai precizează că ambasadorii prezenţi la īntrevedere s-au arătat interesaţi de rata absorbţiei fondurilor europene şi şi-au manifestat disponibilitatea pentru īmpărtăşirea propriei lor experienţe.
La finalul īntālnirii, preşedintele Senatului a mulţumit ambasadorilor statelor membre UE pentru implicare şi a exprimat convingerea că Uniunea Europeană rămāne cel mai puternic şi ambiţios proiect politic european.
La īntrevedere au mai participat participat senatorul Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, şi Petru Filip, consilier pentru politică externă al preşedintelui Senatului.
Principalele teme abordate īn cadrul discuţiilor au vizat progresele īnregistrate de Romānia īn ultima perioadă īn domeniul economic, social, precum şi stadiul reformelor din justiţie şi din administraţia publică. AGERPRES