Home 

TRAVEL EXPRESSIONS
235 Dixon Rd.
Toronto, ON  M9P 2M5
Tel: (416) 241-4654
TICO # 1758013

ABC EURO DELICATESSEN
  Tel: 416 495-0368  

DIRECT DIN ROMANIA:
Biscuiti Romanesti cu diferite umpluturi; DULCEATA romaneasca de CAISE, VISINE, GUTUI, CAPSUNI, MACESE, TRANDAFIR, COMPOT de Cirese si Visine, Dulceata de Nuci Verzi, Cirese Amare, Afine.

PERLA HARGHITEI ; BORSEC; NAPOLITANE "JOE"; EUGENIA; ZACUSCA de Vinete si de Ciuperci; Miere de salcam; CIMBRU; FOI DE DAFIN, ALVITA, NUGA; VARZA ACRA ROMANEASCA

Orar
LUNI -10:00am - 8:00pm

MARTI -10:00am - 8:00pm

MIERCURI  -10:00am - 8:00pm

JOI -10:00am - 8:00pm

VINERI -10:00am - 8:00pm

SAMBATA -10:00am - 6:00pm

DUMINICA -10:00am - 5:00pm

6 Lebovic Ave, Unit 4, 
Scarborough Ontario, M1L 4V9
T/ 416-495-0368  F/ 416-495-0958
info@abceurodeli.com

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, īn mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. Īn concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.
Totodată, şeful statului a precizat că Ministerul Justiţiei şi CSM au avut "concluzii diametral opuse" īn această chestiune.
"La jumătatea lunii februarie, ministrul Justiţiei mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului-şef DNA, īmpreună cu raportul privind activitatea managerială a DNA. Această propunere este doar un prim pas dintr-o procedură īn cadrul căreia ultimul cuvānt īl are, conform legii, preşedintele. (...) La mijlocul lunii martie, mi-a fost īnaintat şi avizul CSM, avizul CSM īnsă a ajuns la cu totul altă concluzie decāt aşa-zisul raport al domnului ministru. Avizul CSM (...) a fost unul negativ. Prin rolul constituţional al CSM, de garant al independenţei Justiţiei, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adiţional. Chiar dacă avizul nu obligă, el īn niciun caz nu poate fi ignorat. Constat, deci, că, īn analiza aceloraşi acţiuni sau inacţiuni şi īn aplicarea aceloraşi texte legale, două autorităţi ale statului, respectiv ministrul/ Ministerul Justiţiei şi CSM, ajung la concluzii diametral opuse", a arătat Iohannis.
El a mai spus că, odată sesizat cu propunerea ministrului Justiţiei şi după ce a primit avizul CSM, a solicitat Departamentelor de specialitate din Administraţia Prezidenţială o analiză şi cāteva propuneri.
"Analizānd motivele pentru care ministrul Justiţiei solicită revocarea procurorului-şef al DNA, am constatat că autorul raportului - raport care a īnsoţit propunerea - consideră că acesta este, citez, 'o luare de poziţie' faţă de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce, clar, induce percepţia că evaluarea ministrului Justiţiei poate fi subiectivă. Această percepţie este īntărită şi de prezenţa īn cuprinsul raportului a unor aspecte referitoare la cariera profesională a ministrului Justiţiei", a adăugat Iohannis.

Potrivit şefului statului, unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare "utilizează date şi informaţii care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada anunţată de ministru ca fiind evaluată".
"Unele rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, hotărāri ale CSM sau decizii ale Curţii Constituţionale au fost interpretate şi valorificate de ministrul Justiţiei īntr-un sens cel puţin diferit faţă de conţinutul lor", a arătat Iohannis.
El a mai spus că mai multe despre argumentele tehnice de specialitate care au stat la baza deciziei sale se vor regăsi īn documentul care va fi trimis ministrului Justiţiei.
Īn acest document, care a fost pus şi la dispoziţia presei de către Administraţia Prezidenţială, şeful statului spune că "evaluările sistematice realizate atāt de instituţiile interne abilitate legal, cāt şi de cele de la nivel european ori internaţional apreciază permanent pozitiv activitatea şi managementul DNA, acoperind o perioadă de timp mult mai īndelungată decāt cea care face obiectul raportului privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie".
De asemenea, īn documentul citat se spune că "titlul raportului ce īnsoţeşte propunerea de revocare vizează activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar conţinutul acestuia se referă exclusiv la activitatea procurorului-şef al acestei instituţii, fără nicio referire la un alt procuror cu funcţie de conducere din cadrul DNA".
Pe 22 februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat īntr-un stat de drept''.
Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, pe 27 februarie, propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES/(A, AS - autor: Mădălina Cerban, editor: Georgiana Tănăsescu, redactor video: Marilena Stănescu, grafician: Andrei Cārlan, editor online: Ada Vīlceanu)