Primul Saptămânal Românesc din Canada

INTERNE

  Bine ati venit!
  Stiri interne
  Stiri Externe
  Sport
  Fapt Divers
  ABONAMENT
  FREE Copy,  Canada
  Contact/Info
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aveti nevoie de un business romanesc 
in Canada?
Click aici

Abonati-va la "Faptu' Divers" aici!

Orban: Impozitarea cifrei de afaceri - catastrofă economică, crimă cu premeditare împotriva companiilor

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri că introducerea impozitului pe cifra de afaceri reprezintă o "catastrofă economică", o "crimă cu premeditare" împotriva companiilor, care riscă să ducă România într-o nouă criză.

"Impozitarea cifrei de afaceri e o catastrofă economică, este crimă cu premeditare împotriva companiilor și va bloca dezvoltarea economică a României pe o perioadă lungă de timp. Practic, blochează orice investiție privată. Impozitarea cifrei de afaceri are foarte multe consecințe negative, în primul rând împiedică folosirea resurselor proprii pentru dezvoltare și chiar instituie un stimulent negativ care va determina foarte multe companii să nu se dezvolte, pentru că, pe măsură ce îți crește cifra de afaceri, plătești mai mult și practic nu mai ai niciun fel de stimulent în a asigura dezvoltarea companiilor. Al doilea — companiile cu marjă de profit mică, prin introducerea acestui impozit, vor înregistra pierderi. După părerea mea, se vor închide zeci de mii de companii", a spus Orban, la Adevărul Live.

El a adăugat că unele companii, pentru a rezista, vor reduce costurile, adică vor plăti angajații mai prost sau îi vor concedia, deci vor fi pierderi de locuri de muncă.

"Foarte multe companii care sunt astăzi în România se vor muta, capitalul evadează de regulă pe zonele unde are cea mai mare capacitate de a produce profit, vom asista la plecarea a foarte multe companii din România și, de asemenea, foarte multe din companiile care astăzi sunt interesate să investească în România probabil vor decide să investească în alte țări din zonă. (...) Per ansamblu, toate motoarele economice vor fi gripate, se va ajunge la stagnarea economică, chiar riscăm să intrăm într-o nouă criză economică", a susținut liderul PNL.

Acesta a arătat că stoparea aplicării unei astfel de măsuri se poate face doar "printr-o mobilizare exemplară a societății", a celor care văd că riscă să rămână fără locuri de muncă, a oamenilor de afaceri care riscă să își vadă munca și profiturile dispărute "dintr-o mișcare de condei".

"Din punct de vedere politic, noi ne vom mobiliza toate forțele care înțeleg pericolul unor astfel de măsuri. Ne vom lupta cu toate mijloacele constituționale, legale, pentru a împiedica intrarea în vigoare a unor astfel de inepții economice", a precizat Orban.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru)

Iohannis, la Ziua Canadei: Pentru noi, relația transatlantică e vitală; românii așteaptă ridicarea completă a vizelor

Pentru români, relația transatlantică este vitală, iar țara noastră este printre promotorii fermi ai consolidării sale, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, la recepția de Ziua Canadei.

Șeful statului a vorbit despre faptul că românii așteaptă ridicarea completă a vizelor de intrare în Canada. El a subliniat colaborarea româno-canadiană în interiorul NATO, dar și despre comunitatea de români din această țară.

"Ultimul secol a adus Canada și România tot mai aproape, chiar dacă distanța geografică a rămas aceeași. Este meritul românilor care, la început de secol XX, au pornit într-o aventură de pionierat și s-au stabilit în provincii canadiene ca Manitoba sau Alberta", a spus Klaus Iohannis.

El a spus că acestora le-au urmat "alte valuri de români care au dorit să facă din Canada a doua casă". "Comunitatea originară din România are acum peste 200.000 de reprezentanți, fiind bine integrată și îmbogățind, zi de zi, națiunea canadiană. Astăzi, România și Canada fac parte din aceeași comunitate de valori și depun eforturi comune pentru găsirea de soluții problemelor majore cu care ne confruntăm în prezent", a punctat președintele.

Klaus Iohannis a amintit că, în cadrul NATO, România și Canada "luptă împreună pentru securitatea comună și valorile în care cred".
"Prezența Forțelor Canadiene pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în România, ca parte a operațiunii 'Reassurance' demonstrează elocvent angajamentul Canadei pentru apărarea colectivă, principiul central al Alianței. România și românii apreciază profund aceste eforturi solidare. Relația dintre România și Canada este, de asemenea, completată de apartenența României la Uniunea Europeană", a punctat el.

De asemenea, șeful statului a vorbit despre relația transatlantică în viziunea românilor. "Pentru noi, relația transatlantică este vitală și vom rămâne promotorii fermi ai consolidării sale. România este convinsă că cele două acorduri cuprinzătoare semnate de Canada cu Uniunea Europeană și statele membre vor contribui semnificativ la dezvoltarea relațiilor politice și economice între cele două maluri ale Atlanticului", a subliniat Iohannis.

El a arătat că Acordul pentru Parteneriat Strategic, aplicat provizoriu din aprilie, și Acordul Economic și Comercial Cuprinzător (CETA) reprezintă "două tratate istorice care aduc cooperarea dintre Canada și statele membre ale Uniunii Europene la un nivel superior de angajament".

Iohannis a vorbit și despre recenta decizie de a elimina obligativitatea vizelor pentru români.

"Mă bucur să constat că prima fază a procesului a fost parcursă cu succes, astfel că la 1 mai a fost eliminată parțial obligativitatea vizei. Cetățenii români așteaptă cu nerăbdare ridicarea completă a vizelor începând cu 1 decembrie 2017, care, iată, va fi un frumos omagiu de Ziua Națională a României. Avem, așadar, toate perspectivele pentru întărirea și dezvoltarea relației noastre speciale", a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton, a amintit că în 2017 se împlinesc 150 de ani de istorie a Canadei și 50 de ani de relații diplomatice cu România.
"Dacă ne uităm în urmă la ultimii 50 de ani, este impresionant să realizăm cât de departe a ajuns România și la cât de multe încercări dificile au fost supuși românii în tot acest timp, dar și relația aprofundată și valoroasă pe care am reușit să o dezvoltăm între națiunile noastre. Astăzi, Canada și România sunt aliați strategici, parteneri comerciali și prieteni", a spus el.

Diplomatul a vorbit și despre contextul din prezent. "Prietenia între națiuni este deosebit de importantă atunci când vremurile sunt nesigure. Cred că se poate spune că, în ultimii ani, lumea traversează o perioadă de incertitudine și nesiguranță. Ne confruntăm cu amenințări precum terorismul, schimbările climatice, manifestări de intoleranță și ignoranță, crize economice și politice", a spus el.

Diplomatul a menționat și calitățile de lider pe care le-a demonstrat șeful statului român. "Pe parcursul existenței unei națiuni, vremurile nesigure necesită un anumit tip de lideri. Lideri care demonstrează prin exemplul propriu sprijin pentru domnia legii, angajament în slujba dezvoltării și tărie de caracter. Domnule președinte, sunteți și ați demonstrat că sunteți liderul de care România are nevoie astăzi. Este un adevărat privilegiu să vă avem astăzi aici în calitate de oaspete de onoare", a spus ambasadorul Canadei.

AGERPRES/(A, AS — autor: Oana Ghiță, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)

Rata anuală a inflației în zona euro a ajuns în mai la cel mai scăzut nivel din acest an

Rata anuală a inflației în zona euro a scăzut la 1,3% în iunie, de la 1,4% în mai și de la 1,9% în aprilie, arată o estimare preliminară publicată vineri de Oficiul european de statistică (Eurostat), transmit Reuters și AP.

Conform acestor estimări, inflația în zona euro este la cel mai redus nivel din acest an și se îndepărtează de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene, care vrea să mențină creșterea prețurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.

De asemenea, cifra furnizată de Eurostat este sub estimările analiștilor, care mizau pe o creștere anuală a prețurilor de 1,2% în zona euro.

Potrivit Eurostat, în iunie cele mai semnificative majorări de prețuri s-au înregistrat la energie (cu o creștere anuală de 1,9%, după un avans de 4,5% în mai), urmate de prețurile la servicii (1,6%, comparativ cu 1,3% în mai), prețurile la alimente, alcool și țigări (1,4%, comparativ cu 1,5% în mai).

Inflația de bază (core inflation), adică ceea ce rămâne după ce sunt eliminate prețurile pentru bunuri volatile precum energia și alimentele, a accelerat la 1,1% în iunie, față de 0,9% în mai.

Luna aceasta, Banca Centrală Europeană (BCE) a revizuit în scădere estimările privind inflația pentru a reflecta declinul prețului țițeiului. Rata inflației se va situa la 1,5% în 2017 și la 1,3% în 2018, comparativ cu prognoza din martie, de 1,7% și, respectiv, 1,6%, dar sub ținta BCE de sub 2%.

Banca Centrală Europeană (BCE) a lăsat nemodificată dobânda de politică monetară și programul de achiziții de active, susținând că inflația de bază nu dă semne convingătoare de redresare. Președintele BCE, Mario Draghi, a apreciat că există semne care arată o creștere a prețurilor în zona euro, dar acestea nu sunt suficiente pentru ca BCE să își modifice politica monetară. "Nu avem suficiente dovezi care să ne modifice evaluarea privind perspectiva de inflație și nici nu avem suficientă încredere că inflația se va îndrepta spre ținta noastră într-o manieră durabilă și sustenabilă", a spus Draghi.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Nicoleta Gherasi)

MEN - Bacalaureat: 96% - rata de participare la proba obligatorie a profilului

Rata de participare la proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie) la examenul de Bacalaureat a fost de 96%.

"Miercuri, 28 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului — E)c) din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017. Rata de participare la această probă a fost de 96% (95,5%, în prima sesiune din 2016). Astfel, dintre cei 125.092 de candidați înscriși, s-au prezentat 120.089 de candidați. Au absentat 5.003 candidați. 38 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă (cei mai mulți — 5 — în județul Constanța)", informează un comunicat al MEN.

Potrivit sursei citate, la proba scrisă la Limba și literatura maternă — E)b) desfășurată marți au fost prezenți 6.338 de candidați, adică 98,16% din cei 6.457 de candidați înscriși. Au fost înregistrați 119 absenți și un candidat eliminat.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și specializării — E)d), este programată vineri, 30 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16,00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile (între orele 16,00 — 20,00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

O comunitate puternica are un business puternic
CUMPARATI DE LA ROMANI!

Dr. Tudor Dabuleanu
Dr. Emilia Nicola
Dr. Mary Dabuleanu

- Dental exams to make sure your smile is healthy; - Preventive dentistry so small problems don’t become large ones; - Family dental care for patients of all ages from kids to seniors; - Implant dentistry - permanent replacements for a missing tooth or teeth; - Cosmetic dentistry for a more brilliant, youthful looking smile; - Treatment of gum disease - the major cause of tooth loss in adults; - Interceptive Orthodontics; - Crowns  and  bridges - solutions for lost or demaged  teeth

NEW:    Digital X-Rays (up to 1/10 the radiation of regular X-Rays
Non - Metal complete mouth restaurations (Bridges, Crowns)
Interactive computer based consultations
together with imaging and animation

Adresa: 2 Finch Ave. W, Toronto
Tel: 416 222-5055