HOME  

COMPLETE  ROMANIAN  EYECARE

Pentru Familia dvs. prin:

ROMANA OPTICAL

“Prima optica medicala pentru  comunitatea Romaneasca din Ontario”

Examen la ochi chiar în incinta magazinului

PTR. RETETELE TRIMISE RUDELOR DVS. IN ROMANIA - 40% DISCOUNT (RAME+LENTILE)

40% OFF ALL  FRAMES

Cumparati doua perechi de ochelari si platiti  numai una.

George Trif

License Optician/Contact lens fitter

Serving the Danforth area since 1984

  Tel: (416) 690-5152

2656 Danforth Ave. (East of Main St., across from Canadian Tire)

Ottawa - Confruntat cu un val de refugiaţi, majoritatea din Haiti, guvernul canadian căuta miercuri soluţii de urgenţă pentru a-i caza, iar una dintre acestea este arena olimpică din Montreal, informează AFP.
Pe coridoarele stadionului au fost amplasate zeci de paturi pliante, despre care serviciile sociale afirmă că sunt doar o soluţie temporară. La stadion, refugiaţii vor primi hrană şi servicii de igienă, a explicat o oficialitate a centrului universitar de sănătate şi servicii sociale din Montreal. Ei vor fi asistaţi 'pe planul sănătăţii fizice şi al sănătăţii mintale' şi se va încerca integrarea lor, iar peste câteva săptămâni şi a copiilor în mediul şcolar.
De câteva luni, numărul celor care solicită azil în Canada este în tot mai mare, iar centrele de primire şi hotelurile rechiziţionate nu mai au suficient spaţiu. Afluxul sporit de refugiaţi a fost observat după ce Donald Trump a ajuns preşedintele Statelor Unite, dar de o săptămână şi ceva s-a înregistrat o creştere bruscă. Preşedintele sindicatului serviciilor vamale şi de imigrare a afirmat că 500 de solicitanţi de azil au trecut frontiera marţi în sudul statului Quebec, iar dintre aceştia 90% sunt haitieni. După alegerea lui Trump, în noiembrie anul trecut, sindicatul s-a angajat să aplice condiţii de imigrare mai stricte şi să urmărească imigranţii clandestini, dar a solicitat suplimentarea personalului. 'Sistemul nu este dimensionat pentru a face faţă unei cereri atât de mari de imigrare', a arătat liderul sindical citat de AFP. AGERPRES/(AS - editor: Marius Hosu)