HOME  FAPTU' DIVERS 

Santiago de Chile - Peste 32.000 de somoni au 'evadat' de la o fermă piscicolă din sudul statului Chile şi niciunul dintre aceştia nu a fost īncă recuperat, a anunţat miercuri īntr-un comunicat Serviciul Naţional pentru Pescuit şi Acvacultură (Sernapesca) din acest stat sud-american, citat de AFP.
Cei 32.485 de somoni, destinaţi exportului, au scăpat luni dintr-o cuşcă, īn care a fost observată o fisură de doi metri de către angajaţii companiei care deţine ferma, Salmones Aysen, īn zona Los Lagos.
Ferma creşte īn total circa 696.000 de somoni 'coho', cu o greutate medie de 3,1 kilograme, şi a primit o certificare din partea Sernapesca că nu foloseşte produse antimicrobiene şi antiparazitare īn perioada de īngrăşare.
Cu o producţie de 631.000 de tone, Chile este al doilea cel mai mare producător de somon din lume, după Norvegia. Numeroase ferme piscicole au fost īnfiinţate īn sudul ţării, iar un număr mare de peşti sunt trataţi cu antibiotice.
Unele dintre companiile care deţin aceste ferme au fost sancţionate pentru nereguli īn utilizarea antibioticelor sau pentru 'evadarea' unor somoni din specii invazive şi prădătoare, cu consecinţe nefaste asupra echilibrului biodiversităţii marine.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bīgu, editor: Codruţ Bălu)

AIRFLIGHT CANADA

700-780 Gordon Baker Rd., Unit 109, Toronto, ON
Bilete de avion, pachete de vacanta, inchirieri de masini,, asigurari medicale, rezervari de hotel
Sunati pe Raluca Sebu la
416 493-6143
Email: raluca@airflightcanada.com
www.airflightcanada.com
TICO # 50017862