ANDRA PREDA - Avocat si Notar Public

Accidente masini / Pietoni / Slip and Fall / Highway Traffic Offences / Criminal Law / Dispute contractuale / Insurance Claims / Employment Law

416 – 781-9350 apreda@cblaw.ca

 HOME  FAPTU' DIVERS 

Washington - Unii oameni îl consideră pe Kanye West un personaj excentric. Ei bine, dacă este aşa, atunci vorbim despre un... miliardar excentric: vedeta genului hip-hop a devenit în mod oficial unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai Statelor Unite ale Americii, cu o avere impresionantă, de 6,6 miliarde de dolari, după cum a informat Bloomberg

Se pare că artistul a avut dreptate să acuze Forbes că i-a prezentat în mod eronat averea la 1,4 miliarde de dolari anul trecut, scrie DPA joi.
 
Kanye West, în vârstă de 43 de ani, şi-a mărit considerabil profiturile ca urmare a succesului brandului său în materie de vestimentaţie Yeezy, a cărui valoare estimată este între 3,2 şi 4,7 miliarde de dolari.

Deţinător al 22 de premii Grammy şi candidat la alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, West dispune de 122 de milioane de dolari în numerar şi are o colecţie de compoziţii muzicale spectaculoasă, estimată la 110 milioane de dolari.

Celelalte bunuri şi proprietăţi ale artistului valorează încă 1,7 miliarde de dolari, conform relatării Bloomberg. Din aceeaşi sursă aflăm că muzicianul originar din Chicago ar plănui o colaborare cu gigantul Gap în viitorul apropiat, ceea ce i-ar putea aduce alţi 970 de milioane de dolari peste averea pe care o deţine deja.

West a semnat o înţelegere cu Gap în iunie 2020, conform căreia faimosul rapper va deveni designer vestimentar pentru acest brand, creaţiile sale fiind destinate atât adulţilor cât şi copiilor. La momentul semnării contractului, directorul Gap, Mark Breitbard, s-a declarat încântat de prezenţa lui Kanye în familia Gap, descriindu-l ca fiind un artist vizionar.

Bloomberg informează că noua linie vestimentară poate ajunge la 150 de milioane de dolari obţinuţi din vânzări în cursul anului 2022.
 
Contractul lui Kanye West cu Gap nu include încălţămintea, întrucât în acest sens artistul american are o colaborare de succes cu Adidas până în 2026. La începutul lunii martie a.c., Adidas a lansat o serie de produse marca YEEZY (sneakers Yeezy 450 în Cloud White) care s-au vândut în mai puţin de un minut.

Averea netă a lui Kanye West îl plasează pe artist pe locul doi în clasamentul celor mai bogate persoane de culoare din Statele Unite, după Robert F. Smith, specialist de marcă în investiţiile de capital, al cărui imperiu financiar ajunge la 7 miliarde de dolari.AGERPRES/(AS - autor: Sabina Niculescu, editor: Mariana Ionescu)