HOME   FAPTU' DIVERS

Londra - Faimosul local Cavern Club din Liverpool va deveni atracţia principală a Beatles Quarter, un cartier dedicat legendarei formaţii britanice The Beatles, o strategie a autorităţilor locale de a atrage mai mulţi turişti din toată lumea.
Mathew Street, strada pe care se află celebrul club care a marcat ascensiunea The Beatles, este deja o meca pentru mii de fani ai muzicii trupei britanice. Însă, primarul Joe Anderson urmează să solicite cabinetului local să susţină un plan conceput pentru atragerea de noi investiţii astfel încât oraşul să fie vizitat un număr mai mare de turişti şi de fani, informează vineri Xinhua. Strategia va contribui de asemenea la utilizarea mai diversificată a clădirilor de pe Mathew Street, o zonă deschisă 24 de ore din 24.
Conform strategiei primarului, consiliul municipal va deţine controlul asupra viitoarei utilizări a clădirilor din acest cartier pentru atragerea de noi investiţii în vederea consolidării turismului de patrimoniu Beatles, care aduce deja oraşului aproape 130 de milioane de dolari SUA pe an.
Potrivit unui raport economic recent, industria asociată formaţiei The Beatles a crescut cu circa 15% pe an după ce Liverpool a fost Capitala europeană a culturii în anul 2008.
Cavern Club şi tururile organizate, asociate istoriei celebrei formaţii britanice, atrag în prezent 800.000 de vizitatori pe an.
Reprezentanţii unui hotel din cartier, numit după un hit al trupei The Beatles - Hard Day's Night - au declarat că patru dintre fiecare cinci oaspeţi care îi trec pragul sunt străini.
''The Beatles sunt cunoscuţi în toată lumea, nu numai de cei care au crescut cu ei, o nouă audienţă descoperind în permanenţă muzica lor şi dorindu-şi să afle mai multe despre rădăcinile formaţiei'', a declarat primarul Anderson.
''Avem o ofertă de turism Beatles care este bună, însă nu la nivelul la care ar putea fi, una care să aibă un factor 'uau', ce reflectă geniul nemuritor al formaţiei şi impactul la nivel mondial. Aceasta este o oportunitate unică de a pune bazele unei experienţe pe care niciun alt oraş nu o poate oferi şi una care va susţine (crearea de) mii de locuri de muncă în sectoarele hotelier, al comerţului cu amănuntul şi al ospitalităţii pentru generaţiile următoare'', a adăugat edilul.
Planul general va fi supus consultărilor înainte de a fi adoptat de conducerea oraşului, la sfârşitul acestui an.
Acesta include modernizarea zonelor aflate în paragină, insuficient utilizate şi indezirabile, dar şi o strategie completă de artă publică ce vizează zona Cavern Quarter.
Iniţiativa vine după ce datele recente au demonstrat o înflorire a sectorului hotelier din Liverpool, gradul de ocupare atingând în prezent niveluri record. De asemenea, se estimează că numărul camerelor de hotel din oraş va creşte cu 14% în următorii doi ani.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu)

AVETI NEVOIE DE MORTGAGE?
Avem acces la peste 25 de institutii financiare de la care va putem obtine mortgage-ul ideal.
Sunati acum pentru
o rata mica si un sfat competent.
VAS ANTON
Mortgage Consultant
Tel: (519) 894-9596
  Cell: (519) 729-2299  
Fax: (519) 650-3727
Email:
vas.anton@excelmortgage.ca
CONSULTATII GRATUITE
- pre-approval (rata garantata pt. 120 zile) - finantare 100% (fara downpayment) - rate fixe sau variabile - liber-profesionisti (self-employed) - 1st, 2nd, 3rd mortgage - cashback (până la 5%)