HOME   FAPTU' DIVERS

Londra - Cântăreţul britanic Cliff Richard a declarat vineri în faţa unui judecător de la Înalta Curte de Justiţie din Londra că s-a simţit 'murdărit pentru totdeauna' după ce BBC a difuzat în direct o percheziţie realizată de Poliţia Metropolitană în locuinţa sa din comitatul Berkshire, informează Press Association.
Cunoscutul artist a mai spus că sănătatea lui a avut de suferit în urma percheziţiei şi că nu a mai locuit niciodată în acea reşedinţă, întrucât a ajuns să o considere 'contaminată'.
Cliff Richard, în vârstă de 77 de ani, a dat în judecată BBC pentru modul în care radiodifuzorul public britanic a acoperit mediatic percheziţia operată de Poliţie în locuinţa lui, demarată în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva artistului.
Avocatul cântăreţului a spus că transmisiunea BBC a acelei percheziţii, realizată la conacul pe care Cliff Richard îl deţine în Sunningdale, o localitate din comitatul Berkshire, în august 2014, a reprezentat 'o foarte serioasă invadare a intimităţii'.
Reprezentanţii BBC au respins acuzaţiile artistului. Directorii postului public TV din Marea Britanie afirmă că acoperirea mediatică a percheziţiei a fost realizată cu acurateţe şi cu bună credinţă.
Judecătorul Justice Mann a coordonat audierile organizate la Înalta Curte de Justiţie din Londra începând de joi. Cliff Richard a depus mărturie vineri după-amiază.
El a citit o declaraţie publică şi a răspuns întrebărilor ce i-au fost adresate de avocaţi în timpul audierii sale.
Cântăreţul a vorbit în special despre impactul pe care l-a avut acea transmisiune TV în direct asupra stării sale de sănătate: 'A fost ceva şocant şi supărător. Sănătatea mea a avut de suferit, atât cea mintală, cât şi cea fizică. La un moment dat, chiar am crezut că urma să fac un infarct sau un accident vascular cerebral'.
Artistul a spus că era conştient de faptul că oamenii din lumea întreagă ar putea să înceapă să creadă că el era 'un infractor adevărat'.
'Am simţit că toate lucrurile pentru care am muncit din greu pe parcursul vieţii mele - încercând să trăiesc onest şi onorabil - erau sfâşiate. M-am simţit murdărit pentru totdeauna. Simt în continuare acest lucru'.
Artistul a dezvăluit că a aşteptat timp de 22 de luni, între august 2014 şi iunie 2016, înainte să afle că procurorii au decis 'să nu dea curs unor demersuri viitoare'.
Cliff Richard a mai spus că în timpul acelei perioade nu s-a mai simţit 'niciodată în regulă'.
'În timpul zilei simţeam prezenţa constantă a unui nod în stomac. Mă trezeam în mijlocul nopţii şi mă gândeam la acele lucruri din nou şi din nou', a spus cântăreţul britanic.
De asemenea, artistul a dezvăluit că a pierdut 'o cantitate considerabilă' din greutatea sa corporală.
'Uneori mă priveam în oglindă şi simţeam că altcineva, o versiune mult mai îmbătrânită a mea, se uita la mine'.
Totodată, cântăreţul a spus că nu a mai putut să locuiască în locuinţa sa din Sunningdale: 'Nu m-am mai dus niciodată acolo, cu excepţia zilei în care mi-am împachetat lucrurile. În mintea mea, casa devenise contaminată. Nu mă mai simţeam confortabil acolo. Am fost jefuit în trecut, dar aceasta a fost pentru mine o experienţă mai rea'.
În cursul audierilor, avocaţii apărării i-au explicat judecătorului Justice Mann faptul că la sfârşitul anului 2013 un bărbat a depus o plângere la Poliţia Metropolitană în care a spus că a fost agresat sexual în copilărie de Cliff Richard, în 1985, în timpul unui eveniment la care participa evanghelistul Billy Graham, organizat pe Bramall Lane, stadionul echipei de fotbal Sheffield United.
Poliţia Metropolitană a transmis plângerea către Poliţia din South Yorkshire în iulie 2014.
Cliff Richard a negat acuzaţiile, iar în iunie 2016 procurorii britanici au anunţat că artistul nu va fi pus sub acuzare.
Un purtător de cuvânt al BBC a spus că radiodifuzorul public britanic a difuzat 'integral declaraţiile prin care Cliff Richard nega acele acuzaţii în fiecare etapă în care ele au fost făcute'.AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu)

Dr. Christina Oprescu-Havriliuc & Assoc.
Stomatologie pentru intreaga familie; Servicii stomatomogice variate si de calitate; Program de lucru avantajos, inclusiv dupa amiaza si sambata; Timp minim de asteptare cu respectarea programarilor; Noii pacienti sunt bineveniti; Ambianta relaxanta
Acces facil
Adresa: 701 Sheppard Ave., Suite 205, Toronto
Tel: 416 225-8822

Dr. George Dumitru
Dr. George S. Dumitru
Tratamente dentare complexe
Adresa: 2061 Lawrence Ave. W, Toronto   
Tel: 416 249-7768