HOME   FAPTU' DIVERS

Dr. Christina Oprescu-Havriliuc & Assoc.
Stomatologie pentru intreaga familie; Servicii stomatomogice variate si de calitate; Program de lucru avantajos, inclusiv dupa amiaza si sambata; Timp minim de asteptare cu respectarea programarilor; Noii pacienti sunt bineveniti; Ambianta relaxanta
Acces facil
Adresa: 701 Sheppard Ave., Suite 205, Toronto
Tel: 416 225-8822

Dr. George Dumitru
Dr. George S. Dumitru
Tratamente dentare complexe
Adresa: 2061 Lawrence Ave. W, Toronto   
Tel: 416 249-7768

Washington - 'Slavă Domnului că vorbim despre asta', a comentat Jane Fonda despre izbucnirea scandalului care îl are în centru pe producătorul american Harvey Weinstein, acuzat de hărţuire, agresiuni sexuale şi viol de mai multe actriţe, acuzaţii despre care spune că ştia deja, relatează vineri AFP.
Într-un interviu înregistrat joi şi care va fi difuzat luni în emisiunea 'Hardtalk' a BBC World, actriţa a explicat că a aflat despre acuzaţiile aduse lui Harvey Weinstein în urmă cu un an, dar nu a vrut să vorbească despre ele pentru a nu dezvălui identitatea uneia dintre victimele lui Weinstein, o decizie pe care o regretă. 'Ar fi trebuit să fiu mai curajoasă şi cred că de acum înainte voi fi când voi auzi astfel de poveşti', a declarat ea.
Dacă presupusele victime nu au dorit să vorbească mai devreme este pentru că producătorul este 'puternic', iar tinerele erau 'vulnerabile' şi 'îngrijorate că dacă vorbesc sau fac ceva, cariera lor ar fi distrusă', a spus actriţa, care a fost una dintre figurile proeminente implicate în proteste în anii '60-'70.
Vedeta, care va împlini 80 de ani în decembrie, a mărturisit unei reviste britanice că a fost violată când era copil. Ea a povestit la BBC că a fost ţinta avansurilor unui regizor francez când avea 21 de ani, acesta spunându-i că trebuie să ştie 'ce tipuri de orgasm' avea, pentru un rol.
Jane Fonda a vorbit şi despre scandalurile sexuale care i-au avut în centrul lor pe actorul american Bill Cosby, pe fostul preşedinte al Fondului Monetar Internaţional Dominique Strauss-Kahn şi pe preşedintele american Donald Trump. 'Avem acum un preşedinte despre care ştim că a făcut acelaşi lucru', a afirmat ea. În timpul campaniei prezidenţiale, a apărut o înregistrare video în care magnatul imobiliarelor se lăuda că poate pipăi femeile pentru că este celebru.
Pentru Jane Fonda, care a primit două premii Oscar pentru cea mai bună actriţă, aceste violenţe asupra femeilor sunt 'foarte, foarte răspândite', şi nu numai la Hollywood, 'este o epidemie'.
'Sper că este un punct de cotitură', care îi va opri pe agresori, a comentat Jane Fonda.
Harvey Weinstein este vizat de o anchetă deschisă de poliţia din New York privind o presupusă agresiune sexuală comisă în 2004. Potrivit agenţiei Press Association, producătorul este vizat şi de o anchetă declanşată de poliţia britanică pentru o agresiune sexuală care ar fi fost comisă în anii 1980 la Londra.
De la publicarea articolului din New York Times la 5 octombrie, acuzaţiile de hărţuire, agresiuni sexuale şi violuri care îl vizează pe magnatul de la Hollywood se înmulţesc, unele dintre aceste cazuri datând de peste 20 de ani.AGERPRES/(AS - autor: Florin Ştefan, editor: Codruţ Bălu)