Dr. Tudor Dabuleanu / Dr. Emilia Nicola
Dr. Mary Dabuleanu / Dr. Valentin Dabuleanu
Adresa: 2 Finch Ave. W, Toronto    Tel: 416 222-5055

HOME

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

 

Īn partea superioară a rachetei se va afla o capsulă care poate să primească pānă la şase persoane şi care este echipată cu hublouri mari, ce acoperă mai mult de o treime din suprafaţa habitaclului.
Racheta va decola pe verticală, iar capsula se va separa de aceasta cānd va atinge o altitudine de circa 75 de kilometri, continuāndu-şi apoi traiectoria pānă cānd va depăşi altitudinea de 100 de kilometri.
Pasagerii aflaţi la bordul capsulei vor putea īn acel moment să plutească īn condiţii de imponderabilitate timp de cāteva minute şi să admire curbura Pămāntului.
Īn acest timp, racheta lansatoare va īncepe să coboare treptat şi va trebui să aterizeze controlat la un punct fix, pe o pistă, tot īn poziţie verticală.
La rāndul său, capsula va intra după aproximativ 10 minute īn cădere liberă pentru a reveni pe Terra, iar coborārea va fi frānată cu ajutorul a trei mari paraşute şi a unor retropropulsoare, īnainte de a ateriza īntr-o regiune deşertică situată īn partea vestică a statului american Texas.
'Oferim un loc pentru acest prim zbor unui cumpărător care va cāştiga licitaţia organizată de Blue Origin', a anunţat compania americană, fără să dezvăluie identităţile celorlalte persoane care vor urca la bordul New Shepard.
Orice persoană majoră poate să plaseze o ofertă pe site-ul companiei americane.
Sumele licitate nu vor fi dezvăluite īnainte de 19 mai. Īncepānd de la acea dată, participanţii vor trebui să propună sume care vor depăşi cea mai mare dintre oferte, pentru a putea să continue să participe la această licitaţie. Licitaţia se va īncheia pe 12 iunie.
Fondurile obţinute vor fi donate īn beneficiul unei fundaţii create de Blue Origin, Club For The Future, care are misiunea de a īncuraja tinerele generaţii să urmeze cariere īn mediul ştiinţific.
Principalul concurent al Blue Origin īn acest sector al zborurilor turistice scurte īn spaţiu este Virgin Galactic. Aproximativ 600 de persoane au cumpărat deja bilete la preţuri cuprinse īntre 200.000 şi 250.000 de dolari, conform acestei companii. Mii de persoane se află īn prezent pe o listă de aşteptare. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu; editor: Mihaela Nicolaescu)

TRADUCERI CERTIFICATE

Diplome, Certificate, Adeverinte, Hotarari judecatoresti
ADRIANA ORZA
membru ATIO
Tel: 416 - 298-9328 Cell: 416 - 505-2230
e-mail: adrianaorza@yahoo.ca