HOME  FAPTU' DIVERS

Canberra - Compania americană de ridesharing Uber Technologies Inc a anunţat miercuri că va Óncepe de anul viitor testarea serviciului de taxiuri zburătoare Ón al doilea cel mai mare oraş din Australia, relatează DPA.
Melbourne va fi al treilea oraş din lume, după Dallas şi Los Angeles din Statele Unite, Ón care va fi testat serviciul Uber Air ce va transporta pasageri cu ajutorul aeronavelor electrice.
Zborurile de test vor Óncepe Ón 2020, iar operaţiunile comerciale sunt programate pentru 2023, a indicat Uber prin intermediul unui comunicat.
Aeronavele Uber urmează să primească acreditarea Autorităţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din Australia, instituţie care a indicat pentru ABC Radio Melbourne că va colabora cu compania americană de ridesharing pentru a asigura siguranţa serviciului Ónainte de Ónceperea operaţiunilor.
Susan Anderson, manager general regional al Uber Ón Australia, Noua Zeelandă şi Asia de Nord, a declarat că implementarea serviciului este posibilă datorită abordării orientate către viitor a guvernului. ''Acest lucru, alături de demografia unică din Melbourne şi de factorii geospaţiali, dar şi de cultura inovaţiei şi tehnologiei, face ca Melbourne să fie cea mai bună alegere pentru al treilea oraş Ón care va fi lansat Uber Air'', a notat ea.
Trezorierul statului Victoria, Tim Pallas, a declarat că guvernul va sprijini iniţiativa, Ónsă nu va oferi susţinere financiară.
Aeronava va decola şi va ateriza vertical, Ón cadrul unei reţele de ''skyport-uri''.
Serviciul ar putea reduce cu peste o treime călătoria de 19 kilometri cu maşina de la Aeroportul din Melbourne Ón centrul oraşului, la aproximativ zece minute.
Uber lucrează la proiectul taxiurilor zburătoare Ómpreună cu agenţia spaţială americană NASA şi armata SUA, alături de producătorii Embraer şi Pipistrel, aminteşte DPA.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Ana BÓgu)