VIOREL RUSU
Sales Reprezentative / Serevicii Imobiliare in Toronto si Imprejurimi
  Tel: 416 877-6341       Email: vrusu.realtor@gmail.com

HOME  FAPTU' DIVERS

Dr. Tudor Dabuleanu
Dr. Emilia Nicola
Dr. Mary Dabuleanu 
Dr. Valentin Dabuleanu
- Dental exams to make sure your smile is healthy; - Preventive dentistry so small problems don’t become large ones; - Family dental care for patients of all ages from kids to seniors; - Implant dentistry - permanent replacements for a missing tooth or teeth; - Cosmetic dentistry for a more brilliant, youthful looking smile; - Treatment of gum disease - the major cause of tooth loss in adults; - Interceptive Orthodontics; - Crowns  and  bridges - solutions for lost or demaged  teeth NEW:    Digital X-Rays (up to 1/10 the radiation of regular X-Rays
Non - Metal complete mouth restaurations (Bridges, Crowns) Interactive computer based consultations
together with imaging and animation

Adresa: 2 Finch Ave. W, Toronto
Tel: 416 222-5055

Londra - Marie Curie a fost votată femeia cu cel mai semnificativ impact asupra istoriei lumii, informează joi Press Association.
În cadrul unui sondaj realizat în rândul cititorilor publicaţiei britanice BBC History Magazine în care au fost incluse o sută de femei care au schimbat lumea, cercetătoarea cu o activitate de pionierat în studiul radioactivităţii, s-a situat pe primul loc, fiind urmată de alte personalităţi precum Margaret Thatcher, Prinţesa Diana, Emmeline Pankhurst sau Fecioara Maria.
Savanta poloneză stabilită în Franţa, care a devenit prima persoană dublu laureată a Premiului Nobel în domenii ştiinţifice diferite - fizică şi chimie - a desfăşurat o importantă activitate de cercetare în domeniul radioactivităţii, termen pe care l-a introdus în premieră.
Descoperirile sale au fost aplicate în medicină contribuind la conceperea unor tratamente pentru cancer şi la dezvoltarea razelor X în chirurgie.
Pentru realizarea listei celor o sută de femei votate de cititori, publicaţia a solicitat unor experţi din zece domenii diferite să nominalizeze zece personalităţi feminine cu cel mai mare impact în istoria lumii.
'Ea (Curie) a fost prima femeie care a câştigat un premiu Nobel pentru Fizică, prima femeie profesor la Universitatea din Paris şi prima persoană - a se observa utilizarea aici a cuvântului persoană, nu femeie - care a câştigat al doilea premiu Nobel', a declarat Patricia Fara, preşedinta British Society for the History of Science, cea care a nominalizat-o pe Marie Curie.
'Şansele i-au fost mereu potrivnice. În Polonia, familia sa patrioată a suferit sub regimul rusesc. În Franţa, a fost privită cu suspiciune fiind o străină - şi, desigur, oriunde s-a dus, a fost discriminată deoarece era femeie', a adăugat Fara.
Cele o sută femei au fost alese pentru realizările deosebite în domenii precum politica, ştiinţa, sportul, tehnologia sau literatura.
În urma voturilor, pe cel de-al doilea loc se situează Rosa Parks, o militantă pentru drepturile omului care a protestat împotriva segregării rasiale din Statele Unite, urmată de Emmeline Pankhurst, reprezentanta mişcării radicale feministe din Marea Britanie.
Matematiciana şi programatoarea Ada Lovelace şi cercetătoarea în domeniul cristalografiei Rosalind Franklin se află de asemenea în top 20, pe locul al patrulea şi, respectiv, al cincilea.
Margaret Thatcher, prim-ministru al Regatului Unit, se situează pe locul şase, în timp ce Diana prinţesă de Wales ocupă locul cincisprezece.
'Sondajul aduce în lumina reflectoarelor unele femei din istorie care au fost cu adevărat extraordinare şi ale căror realizări şi talente au fost de multe ori trecute cu vederea în timpul vieţii lor', a notat redactorul şef adjunct al BBC History Magazine, Charlotte Hodgman.
Primele douăzeci de poziţii din topul 100 al femeilor care au schimbat lumea, întocmit de BBC History Magazine, sunt ocupate de:
1. Marie Curie
2. Rosa Parks
3. Emmeline Pankhurst
4. Ada Lovelace
5. Rosalind Franklin
6. Margaret Thatcher
7. Angela Burdett-Coutts
8. Mary Wollstonecraft
9. Florence Nightingale
10. Marie Stopes
11. Eleanor de Aquitania
12. Fecioara Maria
13. Jane Austen
14. Boudicca
15. Diana, prinţesă de Wales
16. Amelia Earhart
17. Regina Victoria
18. Josephine Butler
19. Mary Seacole
20. Maica Tereza
Lista completă va fi publicată în noul număr al BBC History Magazine.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Codruţ Bălu)