ANDREI TEODOSIU, B.Mus,B Ed.   Agent Imobiliar
REAL ESTATE SINCE 1988
La dispozitia comunitatii romane in intregul GTA cu pofesionalism si totala dedicatie de peste 26 de ani. Sutton West Realty, Inc., Brokerage. Direct Line: (416) 505-9553

 
HOME   FAPTU' DIVERS 

TRADUCERI AUTORIZATE
(Certified Translations)
Membru ATIO si CTTIC
Diploma si Foaie Matricola - Adeverinte
Certificat Nastere - Casatorie - Cazier - Divort

LUCIAN EFANOV

 TEL: 416-587-6603 
  Fax: 905-619-9345  
website: www.pstranslations.ca
email: info@pstranslations.ca
Specializat in acte de echivalare studii pentru Ontario College of Teachers - Medical Council si Professional Engineers of Ontario

ANDREI TEODOSIU, B.Mus,B Ed.
Agent Imobiliar

REAL ESTATE SINCE 1988

La dispozitia comunitatii romane in intregul GTA cu pofesionalism si totala dedicatie de peste 26 de ani

Sutton West Realty, Inc., Brokerage
Office: (416) 229-1010 
Direct Line: (416) 505-9553
Email: ateodosiu@trebnet.com
www.teodosiu.com

Autoritățile chineze īncearcă să oprească tendința de deteriorare a relațiilor comerciale cu SUA, īn condițiile īn care perspectiva unei investigații demarate de administrația Trump crește șansele unor măsuri ca răspuns din partea Beijingului, informează Bloomberg.

Potrivit unor oficiali americani, administrația Trump se pregătește să investigheze China pentru īncălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. Beijingul respinge aceste acuzații, iar purtătorul de cuvānt al Ministerului chinez al Comerțului, Gao Feng, a declarat că China acordă o atenție deosebită drepturilor de proprietate intelectuală și vrea să mențină o cooperare bună cu SUA. Cu toate acestea, Beijingul pregătește de ceva vreme măsuri retaliatorii, īn cazul īn care disputa comercială va escalada, inclusiv restricții pentru companiile străine și limitarea importurilor īn anumite sectoare.

"Īnaintea celui de al 19-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, ultimul lucru pe care China īl vrea este un război comercial. Pe de altă parte, este important pentru Beijing să nu dea semne de slăbiciune īn acest context. Īn consecință, mă aștept la un răspuns prudent și proporțional", a declarat Callum Henderson, director pentru Asia-Pacific la Eurasia Group īn Singapore.

Potrivit New York Times, administrația Trump analizează posibilitatea de a demara o anchetă care să vizeze China pe baza prevederilor articolului 301 din Trade Act of 1974, care permite președintelui să impună tarife pentru a proteja industria americană de practicile comerciale incorecte ale altor state. Dacă SUA vor lansa această investigație, va fi ultima măsură dintr-un șir de anchete derulate de Washington și care ar putea afecta schimburile comerciale dintre cele două economii ale lumii. Departamentul american al Comerțului examinează deja dacă importurile de oțel din China și alte țări pun īn pericol securitatea națională.

Īn replică, oficialii chinezi se pregătesc să reducă importurile din SUA ca măsură de represalii, dacă va fi necesar. Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, soia boabe ar putea fi principalul produs pentru care vor fi introduse restricții la import, alte categorii de produse pentru care ar putea fi introduse restricții fiind automobilele, avioanele și metalele rare.

"Pānă acum am avut parte doar de gesticulație și foarte puțină acțiune. Cresc presiunile pentru ca SUA să facă ceva și să nu pară un tigru de hārtie", a declarat Scott Kennedy, expert pe relațiile dintre SUA și China Center for Strategic and International Studies din Washington.

Īncepānd din anii 1990, SUA au utilizat foarte rar articolul 301 din Trade Act of 1974. Analiștii sunt de părere că China ar putea contesta această prevedere la Organizația Mondială a Comerțului și cel mai probabil ar avea cāștig de cauză. Există, de asemenea, riscul ca China să prefere o modalitate mai simplă de răspuns, așa cum a făcut īn trecut. Dacă SUA evită să īși rezolve disputele comerciale prin intermediul OMC și īncepe să adopte acțiuni unilaterale "aceasta va determina și alte țări să ia măsuri retaliatorii īmpotriva noastră sau, chiar mai rău, să ne imite și să ia acțiuni fără a ține cont de obligațiile internaționale", a declarat Michael Froman, fost reprezentant pentru comerț al SUA īn perioada administrației Obama.  AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Ada Vīlceanu)