HOME  

FAPTU' DIVERS - Primul Saptamanal Romanesc din Canada

TRADUCERI AUTORIZATE
(Certified Translations)
Membru ATIO si CTTIC
Diploma si Foaie Matricola - Adeverinte
Certificat Nastere - Casatorie - Cazier - Divort

LUCIAN EFANOV

 TEL: 416-587-6603 
  Fax: 905-619-9345  
website: www.pstranslations.ca
email: info@pstranslations.ca
Specializat in acte de echivalare studii pentru Ontario College of Teachers - Medical Council si Professional Engineers of Ontario

Riad - Arabia Saudită, care īncearcă să relaxeze restricţiile īmpotriva coronavirusului, a deschis duminică pentru credincioşi locul cel mai sacru al islamului pentru prima dată după şapte luni şi a mărit la 15.000 pe zi numărul pelerinilor autorizaţi pentru micul pelerinaj musulman, Umra, notează AFP.

'Cetăţeni şi rezidenţi au efectuat īn această zi Salat Al-Fajr (rugăciunea din zori) la Marea Moschee din Mecca īn timp ce autorităţile īncep să pună īn practică a doua fază a reluării progresive' a micului pelerinaj, a raportat agenţia de presă oficială saudită, SPA.

Arabia Saudită a autorizat la īnceputul lui octombrie pānă la 6.000 de cetăţeni (saudiţi) şi rezidenţi (străini) īn fiecare zi să participe la Umra, după suspendarea temporară a acestuia īn martie din cauza pandemiei de COVID-19.

Umra este un pelerinaj islamic la Mecca, ce poate fi īntreprins īn orice moment al anului, spre deosebire de Hajj, care are date specifice conform calendarului lunar islamic.

Numărul de credincioşi autorizaţi să efectueze micul pelerinaj a fost ridicat duminică la 15.000 pe zi.

Un maxim de 40.000 de persoane - pelerini şi alţi credincioşi - vor fi autorizaţi să īşi facă rugăciunea īn Marea Moschee.

Credincioşii venind din străinătate vor fi autorizaţi cu īncepere de la 1 noiembrie, dată la care numărul de pelerini pentru Umra va fi ridicat la 20.000. Īn total, 60.000 de credincioşi vor fi autorizaţi la locurile sfinte, potrivit Ministerului saudit de Interne.

Peste 342.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 5.185 de decese, au fost īnregistrate pānă īn prezent pe teritoriul Arabiei Saudite.

Autorităţile saudite au mai decis īn martie să reducă numărul acceptat de pelerini care participă la Hajj, marele pelerinaj musulman de la Mecca.

Īn luna iulie, doar aproximativ 10.000 de credincioşi, rezidenţi īn Arabia Saudită, au putut să efectueze marele pelerinaj, īn comparaţie cu cei 2,5 milioane de participanţi din lumea īntreagă īn 2019.AGERPRES/(AS - editor: Alic Mīrza)