ANDREI TEODOSIU, B.Mus,B Ed.   Agent Imobiliar
REAL ESTATE SINCE 1988
La dispozitia comunitatii romane in intregul GTA cu pofesionalism si totala dedicatie de peste 26 de ani. Sutton West Realty, Inc., Brokerage. Direct Line: (416) 505-9553

 
HOME   FAPTU' DIVERS 

TRADUCERI AUTORIZATE
(Certified Translations)
Membru ATIO si CTTIC
Diploma si Foaie Matricola - Adeverinte
Certificat Nastere - Casatorie - Cazier - Divort

LUCIAN EFANOV

 TEL: 416-587-6603 
  Fax: 905-619-9345  
website: www.pstranslations.ca
email: info@pstranslations.ca
Specializat in acte de echivalare studii pentru Ontario College of Teachers - Medical Council si Professional Engineers of Ontario

ANDREI TEODOSIU, B.Mus,B Ed.
Agent Imobiliar

REAL ESTATE SINCE 1988

La dispozitia comunitatii romane in intregul GTA cu pofesionalism si totala dedicatie de peste 26 de ani

Sutton West Realty, Inc., Brokerage
Office: (416) 229-1010 
Direct Line: (416) 505-9553
Email: ateodosiu@trebnet.com
www.teodosiu.com

Canberra - Aproximativ una din zece persoane din Australia recunoaşte că a recurs la ''revenge porn'' şi la alte forme de abuz sexual bazat pe imagini, relatează agenţia DPA citānd rezultatele publicate luni ale unui sondaj realizat de o echipă de cercetători din această ţară.

Conform sondajului, 9% dintre australieni au realizat o fotografie sau īnregistrări video conţinānd nuditate sau avānd conotaţie sexuală, fără consimţămāntul persoanei surprinse īn acestea, īn timp ce peste 6% au admis că au distribuit o astfel de imagine, au constatat oamenii de ştiinţă de la Institutul regal de tehnologie din Melbourne (RMIT).

Peste 4.200 de persoane cu vārste cuprinse īntre 16 şi 49 de ani au participat la sondajul realizat de RMIT pe tema ''revenge porn'' - termen utilizat pentru a descrie difuzarea īn mediul online de către partenerii părăsiţi a unor imagini sau īnregistrări video intime fără acceptul celor care apar īn ele.

Cercetătorul care a condus ancheta, Nicola Henry, a subliniat că abuzul bazat pe imagini īnseamnă mai mult decāt ''revenge porn''. ''Abuzul bazat pe imagini este o problemă complexă şi diversă, iar aceasta este prima oară cānd am reuşit să cuantificăm săvārşirea acestei fapte de către un segment mai mare de persoane adulte din Australia'', a spus specialista īn cadrul unui comunicat.

Abuzurile pot varia de la ''upskirting'' (realizarea de fotografii sub fustele femeilor - n.a.) şi ''downblousing'' (realizarea de fotografii īn decolteul femeilor - n.a.) la răzbunare de către un partener după o despărţire prin difuzarea sau ameninţarea cu distribuirea unor astfel de imagini, a explicat Henry.

Sondajul a relevat că persoanele lesbiene, homosexuale şi bisexuale manifestă o tendinţă mai mare īn comparaţie cu cele heterosexuale de a recurge la abuz sexual bazat pe imagini. De asemenea, potrivit rezultatelor, bărbaţii prezintă o tendinţă mai mare de a-şi recunoaşte fapta īn comparaţie cu femeile.

Totodată, potrivit sondajului, majoritatea respondenţilor a manifestat ''atitudini de īnvinovăţire a victimei''.

Studiul urmează să fie publicat luna viitoare īn jurnalul Computers in Human Behavior.

Anul trecut, Australia a adoptat prevederi legislative care pedepsesc distribuirea īn mediul online fără consimţămānt a imaginilor intime cu pānă la şapte ani de īnchisoare şi cu amenzi civile de pānă la 525.000 de dolari australieni pentru persoanele juridice şi de 105.000 de dolari pentru persoanele fizice, notează DPA.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu)